[新新龍可否不要崩!?]龍虎門暨港漫討論區 05

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
畀皇朝冼鑊甘嘅仲唔夠?
問天又好,姬發又好,寫嗰個咪又係bobo呢個廢人
有期待嘅,自己打翻開神兵問天參照下再講
畀你搵返鍾英偉續編皇朝,一陣好好哋又嚟個sharp cut
一次不忠都百次不用,何況黃玉郎劣跡斑斑
完全同意
當年搞到天子6爛尾去出本天子7結果腰斬
腰斬天子7出本天子8但係照搬射鵰英雄傳落去
到皇朝君臨開得唔錯 以為有返本好書睇
屌那星又因為大陸版權賣左比人唔想幫人賺錢(傳聞黎) 草草收場
仆街 今次神兵好大機會都寫到神兵問天咁
就當真係寫得好 點知會唔會又因為呢個原因CUT撚左佢出新書

當年喺書店見到,仲以為係滿滿玉郎味嘅打打打書,所以一直冇留意,
係喺呢度見大家講先睇返,
後悔當年冇買黎支持
皇朝sharp cut 我真係屌
180日天魔大軍一日就到左
仲得番天尊加d 雜碎
快速交待原神兵F3 構思就完
我感到鍾sir 都想了左神兵F 事算
講左係比人cut書,唔係鍾sir想爛尾
神掌得十分之一真係on9
龍戈兒明明連佛祖都見埋
可以擋到玄宇宙加紫雷最後一招

諗起有人留言講個佛祖係李世民扮既
無記錯好似話第九式係真
但李世民打到佢無機會出第九式
野狼1印像中 第一期好正,之後有啲後勁不繼
唔掂,之前鍾英偉有本海洋風格既龍抬頭都收咗皮,
佢同超霸龍虎五世啲啲種類唔係咁夾,成日寫到麻麻地
但打戲跟唔上劇情
叫張萬有出山同玉郎合作,夠爆
而家龍虎門都開始少少海洋feel
唔知係咪錯覺
龍抬頭好差,雖然我都買齊。
我係鍾sir fans 都咁話
鍾sir 仲話龍抬頭捱唔到一年就退出港漫界
我睇完第一期心諗你都好難走數
肥良真係港漫一代傳奇
不過佢對後世影響就弊多於利
佢套野好獨特,好難摸仿,偏偏勁多人跟佢果套
個人覺得葉明發黑豹同天子六有海洋味但唔突兀
和仔就少數跟過肥良又創造自己風格既人
呀架呀架
牙架做畫面姐
講肥良一定係佢既故事
我都覺,d人開始講心境同氣勢,加上復功快,全部都係肥良有既特色
咩叫海洋味
天6黑死病太極玄棺直情照抄海虎同武神
今期東方叔姪互動都有少少
故事唔係二元正邪對立,只係各角色立場唔同引起衝突,著重兄弟情仇,強調道義。
打鬥唔係傳統四字成語招式,偏向美漫個種超能力同簡單直接粗獷,熊抱箍頸,一拳轟埋去配拳招名。
畫面對白好重視氣勢心態,d角色成日會大頭好肉緊咁擘大口,d 陰影又重,角色要成為最強者重點唔係練功,係要搵到自己嘅強者之路

影印道之後就無晒了
同埋我方d 二線角色死之前都會突破到好勁
現在的月巴便他媽的沒有了道義矣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞