[新新龍可否不要崩!?]龍虎門暨港漫討論區 05

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
1 今期講咗會拉埋白痴仇落水
5 易天行應該一兩章就完,鍾sir講明唔想要呢個角色
係就快 好想易天行死
不過唔知點收法

同埋羅剎教條線 最驚佢唔敢殺人 如果搞完一大輪邪神、老邪神乜事都無 咁我真係屌爆佢老母
老邪支死旗插咗出嚟啦,我估佢死得!
當笑片睇一流
最緊要配返原本首主題曲
下下呼 下下呼
王風雷序章個預告,今輯仲有王伏虎死,小龍俾無人機射激光
佢果 d 懶係懸疑味真係有 d 厭
好似皇朝君臨咁,多左角度寫每個角色,我覺得個concept 真係冇得頂,
紂王唔再成日美人哈哈哈,殺殺殺,會為保護佢嘅財產同人搏命或者合作
極惡龍戈兒成日破壞破壞破壞,然後比人一句中二病屌到O 左
呢啲都令到每個角色豐富立體左,
可惜都係逃不過商業決定要收皮
無法子, 港漫而家係咁, 你無法埋伏線, 大橋唔即刻見效既銷量一降你就要摺...
玉郎兄真係諗通左寫問天
想問姬發係邊套個角色
呢本新作係 兩本漫畫既主角crossover???
呢本寫得好 應該翻到生

即係玉記同時出 543 同 問天?
姬發係天子1主角.....
無睇過
想問好睇?
紂王非常融入現代生活, 反而姬發處處碰壁
李世民出第五式神掌, 用埋佢同佛兵關係
交待武則天同李世民之間既事
楊玄感脫離霸王影子, 自成一派
呢D野全部係原著劇情後續部份. 明明原著都完左十幾年
但皇朝將呢D人番生, 最正係仲有得發展, 角色比原著更成熟
當年皇朝完我真係咀咒肉狼
天子 1 都 ok 嘅,
最好係天子 4 同 6,李世民同朱元璋

多謝咁多位巴打

希望玉郎兄快手出 但寫得明快啲
好似依家543咁算可以接受
關佢撚事咩
天子4、6、皇朝全部都係鍾sir寫
仲有神兵,問天太平邪帝都係鍾sir寫嘅
早期有黃易幫手編ok 啦,後期佢無幫手就有點悶了

核心係鍾sir
得罪講句中華英雄前期故事而家嚟睇好老土,照拍未必吸引到人睇
呢個時期拍中國人俾鬼佬蝦同龜島壓搾,最後俾佢地打返轉頭出一口氣,咁先符合國情
點解唔搵返e麵
大害,錢無義,羅漢,生奴同鬼僕呢啲角色唔知會唔會有?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞