[新新龍可否不要崩!?]龍虎門暨港漫討論區 05

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
今朝無野送早餐
仲要正邪調轉咗,點買呀
我讀書時期,係佢死忠,幾乎任何佢嘅作品都有買。

但自從佢呢本《惡靈王》同日漫《獵殺新人類》畫面上、分鏡上、甚至對白有「超強相似度」後,我就冇再支持佢。

呢個係我心結黎,大家得閒可以搵返出嚟睇自己評下。(見下圖)

我覺得,如果一個創作人,連「創作」都唔識尊重,佢嘅作品甚至人格,根本不值一提。

條友連後記都可以抄, 作為主筆有咩人格可言

十月之約(原稿熨金版)

(全新迷離世界)的而且確用了好多心血,尤其是封面,做完又改,改完又做,剩係搞個(原稿熨金版版)都搞咗好耐,最後,叫做滿意啦。

(原稿熨金版)貴精不貴多,即使製作一個特別版,耗資花費較多,但也絕不計較,因為少量可以保持珍貴度,絕對值得。

100套限量版,全部網上訂購,除了限量珍貴,而且好多珍貴贈品獨家贈送,肯定非同小可。

原稿熨金,限量珍貴,贈品豐富,重有幸運抽獎.送你小畫版.贈你靚原稿。

詳細辦法:即將全面宣佈,密切留意。
我都層經係佢死忠呀,
果時佢 d 出品全部都有買,
後來知道佢抄嘢之後已經對佢熱情減退,
果時聽講佢係直頭放池上遼一 d 樣上燈箱度印住抄
https://youtu.be/JuN1DNIEssY

訪問至goal club
影印道始袓
佢果個拍檔(伙記?), 果時動漫排隊成日都同佢一齊排,
都有傾有講, 幾好人
嘩, 真係好撚無恥
造型或者武器「相似」,我都可以算
連分鏡對白都可以「咁似」,真係不能原諒,侮辱左佢班支持者,賤格到冇人有。

佢本濕9蛇貓門Z ,肯定唔會買
呢本好似係佢天行社最尾果本,又係4期貨仔果d 撚屌野。無計,做人想大個頭,以為做老闆揾大錢。本本有頭威無尾勢。睇余詠良寫天行社回憶錄都話,本本第一期都靠特別版大賣,但之後銷量急跌就無心做,又開本新書。結果令讀者無晒信心
文傳將最值$既IP 比呢條友䦕新書,我唔知班所謂高層諗乜,定係佢地後知後覺。
可能係女女女興幫手傾先攪得成
女女女,池上景琛兩條友難兄難弟黎
仲有劉雲傑條仆街撐網廿三
佢自己當年又係抄日漫抄到飛起
影印道大宗師
月巴影印道都係影印自己啫
呢兩條友無恥人影印人地都夠膽死
一係咪話自己發明咗時光機囉

地中海

龍虎門跌打酒
搞酒又真係暴利嘅,
馬蛇之前都搞風雲豉油,
而家又到龍虎門搞神油
講真而家都唔值幾錢啦,意思係變現能力低,
亦都可以話有價冇市,
而家有條蛋散走出黎,
比份計劃話點點點實賺錢,有數據支持(不過係廿年前)
咁文傳班友邊理你丫,有人代勞有錢落袋,咪賣囉,
不過我好期待佢呢啲屎橋廿年後仲有冇傻仔上當
話哂廿年前比佢昆左啲人,而家都快四張了
老老實實而家係千載難逢機會難得炒番起港漫
唔趁而家大搞特搞賺晒水尾果筆以後仲會唔會炒得番起邊個知
真係有料有心既,我地讀者睇得出既,和仔,福龍我都有支持

火武一時時………冇左
近期最有記憶係排四八大將之死
同埋汗青死
會支持既,今時唔同住日,資訊流通得勁,再抄一定睇得出,呢世都唔洗再畫,返而我覺得好多人都用主觀印象睇人,好似李中興咁,佢都好耐無出過強姦劇情啦,我都係果句買一期睇左再諗值唔值,我唔似某主持人,值唔值都話要買,支持佢老豆咩,個畫家都9黎,比錢支持佢9黎咩唔通
BTW抄襲係唔低幫,但係如果買一期睇完覺得無抄又過得去,咪當佢改過,比次機會人啦,咪再成日提20年前d野,睇到悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞