[新新龍可否不要崩!?]龍虎門暨港漫討論區 05

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
見fb d 人話新新龍d 橋唔掂,角色性格差
其實好好奇,佢地點接受到新龍近呢幾百期

又參考
圍攻明鬼,天地合龍,神朝崑崙都好睇
崑崙死左後就不知所謂
鋪左成百期既神帝正式出場四期就比雷射眼射死
呢本野其實都幾隨意
當一套作品 /人物有hater 就即係成功了
強如Christopher Nolan 都有大量hater
因爲無名毒嗰時期望太大,依家咪有反差
奇珍異獸果度笑到仆街
日出康城
聽左少少大肥 傳聞543 40期完 新作係問天+姬發做主角 龍少做人設 11-12月出

如果係真 即係神兵天子版權只係賣左中國發行同使用 類似山海同西遊咁
bobo寫嘅問天,不了
神兵問天就係bobo 寫到勁垃圾 另外神兵x天子咪又係皇朝君臨
皇朝君臨咁樣完,宜家返轉頭拎又問天姬發嚟玩
問天同姬發............神兵F3!?
但問心,轉咗姦興之後,劇情係冇咗TVB浸味
食屎啦問天+姬發咪即係皇朝囉, 咁當初又完皇朝??
我成疊皇朝入落膠袋掉去後樓梯, 欺騙我感情
當時咁急完皇朝又話D版權傾好晒
依家又用得番, 究竟攪咩
anyway, bobo 版皇朝死得
我私人醒條絕世好橋比玉郎
聽聞黑鬼德回左港, 搵佢返黎寫"虎龍門"
用王大苦, 碩刻龍, 王大農迴避版權續寫白光之後故事
黑鬼德當年寫過九五至尊就係古代版龍虎門
得五期貨仔但OK架睇得下
神兵天子條屍就嚟比慾記鞭到爛
唔怪得順眼左,原來有抄考
依家問天都唔會係賣座保證
老實講 覺得佢鋪線鋪得好多 但唔知點收
無名毒、金羅漢講講下又無左件事﹐一條線未完﹐又有一條線出黎
最大問題係好凌散,集中兩三條線會好啲
每期兩線, 每線講多D野, 咁節奏好好多
好似今期東方叔侄一氣呵成幾暢快
如果無敵係出日出東方前就斷左, 留左下期先講
個節奏就差好遠
而家有既線:
1.無名毒、小龍去左邊
2.金鐘救地球、第十二關、金羅漢
3.通天教
4.白蓮教教主之爭
5.羅剎教(易天行、白次男、一大班人)

1就唔算啦,明顯係第二章既無明毒,有排先會出
2就講完架啦,應該係空我條線未講你想寫
3未比撚埋黑龍,錢就比元始門
4今期講完
5呢條先勁,一條線有2 3條分支,呢個先難寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞