[新新龍可否不要崩!?]龍虎門暨港漫討論區 05

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
你大方,咪助長左呢d抄襲撚囉
李中興仆街極,佢都有喺專欄正式say sorry 吖

池上景琛有冇呀?咪就係側側膊扮冇野囉,仲話咩從事創作工業,真係笑撚死人。

錯就係錯,唔好因為時間耐左就打算將件事合理化。
完全同意, 女女女興都 say 咗 sorry,
咪比個機會佢囉, so far 新龍到依家都唔太差丫,
水景就趁港漫炒起咗就出黎當乜事都冇想繼續呃飯食,
你覺得佢會尊重版權咩 ? 呢 d 佢拎黎賣喎, 唔知有冇拎授權呢 ?

Anyway, 我一定唔會再買佢嘅作品
我都係,買親爛袋
某某網台主持都on撚9
講港漫咪講囉,成撚日講漫畫家私人恩怨話依個唔啱個個唔啱,又話自己同班人其實唔係好熟,咁就收爹啦
東東出左
文武雙全的一期!
令人回味的一期!
東東性格真係好差,老老實實呢D性格點做大事,撩事鬥非又唔夠人多
地中海穿越過黎
下期連出版日子都無,牛佬仲要D時間重回正軌
「小瘦看天下」?

但我幾buy 小瘦,講嘢夠真唔會就住就住
好過嗰個「鳩顯」擦鞋狗
如果齋評港漫佢中肯既,又無咬蔗幫咁多廢話
但一講漫畫界恩怨你唔識人就咪鳩講啦,之前佢唔識張萬有又係節目大大聲屌人自視過高,又話人唔撚accept佢facebook 加好友。
之後好似係福龍office見完張萬有又屌返慾狼轉頭
地中海係咩事?我睇封面完全r晒頭
個杜月笙好似蔣天生
港漫要再起風雲了?
差馬sir 本天下
上哂岸有難度,但如果佢肯就好,
潮流興懷舊,橫掂文傳而家會放IP 比外邊人畫,可以試吓比馬SIR 畫中華英雄全新短篇,精裝版,三至四期完。
馬蛇唔得閒要炒樓呀
想睇聶風 步驚雲
中華英雄出過好多後傳外傳
親生老豆親自畫,兩回事黎
肯定有noise 有銷量
啱呀清
姦興水琛呢啲真係瘀血來的,
創作,參考,copy,條界線好似好模糊,
其實又可以話好清晰,
佢地身為創作人,有啲野係絕對唔可以做的,
如果做左冇後果,
仲要比機會包容,比佢地發到圍,
咁你叫啲後輩仲會唔會努力去做創作,有料嘅人仲有冇心機去做,
情況同大陸一樣,所以大陸出唔到任何好野,
只會抄抄抄,
如果今時今日我地仲支持呢啲仆街喺漫畫界生存,
最後我地只會淪落到同大陸人一樣
屌佢老母每套1000
傻撚左
睇返以前專訪福龍plan過60歲退休
依家有得買好買
龍少自立門戶後,佢每本作品期期我真心白銀買足,一個作者有冇心畫,我哋呢啲港漫老鬼實睇得出,佢一定訓身支持。
叫徒弟水斌畫都好吖
睇真啲原來2019年的,
有冇人知呢批野賣成點
好想知好想知2019年仲有幾多傻仔會買
龍少係咪5x?咁咪仲有幾年?

福龍可否不要老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞