[Uaena] IU 討論區 (8) - I like it I'm twenty five

1001 回覆
25 Like 6 Dislike
咁都儲夠10冠,連埋先行就啱啱一打...

話時話,水晶一個禮拜就跌得咁快,有多少意料之外。

其實係未 PSY 俾 KBS 禁咗所以無佢份拎一位?

肯肯定;佢唔畀人禁,按理應該係佢。成隻MV禁咗,放送分食咗蛋就差唔多咩都唔使玩...

話實原本預期佢畀人bam嘅話,唔係Unnies贏就係隻梨偷到雞...尤其前者,現檔主場綜藝...點知咁都無。

真係估唔到出左成個月都仲拎到銷量銀行

肯肯定;佢唔畀人禁,按理應該係佢。成隻MV禁咗,放送分食咗蛋就差唔多咩都唔使玩...

話實原本預期佢畀人bam嘅話,唔係Unnies贏就係隻梨偷到雞...尤其前者,現檔主場綜藝...點知咁都無。

Psy有冇一位過

有,噚日M Countdown開咗齋。不過似乎佢呢轉CB成績有多少「天氣不似預期」...
上G榜同Wiki睇下師太啲銷售數字,再回想返上次Chat-shire嘅是非,結論可以話係「因禍得福」。有堆傻人拎同外國文學有關嘅嘢亂噏廿四,吹到有啲外國人都嚟八下咩事,結果反而多咗外國人識得佢,順便多咗啲海外飯。今次CB成績好,一來係full album啦,另一方面多咗外國飯買碟/音源/碌YouTube,都幫咗唔少。

Psy有冇一位過

有,噚日M Countdown開咗齋。不過似乎佢呢轉CB成績有多少「天氣不似預期」...

其實點解佢會比人禁左?

Psy有冇一位過

其實點解佢會比人禁左?

應該都係歌詞問題,KBS一向捉得較嚴
上G榜同Wiki睇下師太啲銷售數字,再回想返上次Chat-shire嘅是非,結論可以話係「因禍得福」。有堆傻人拎同外國文學有關嘅嘢亂噏廿四,吹到有啲外國人都嚟八下咩事,結果反而多咗外國人識得佢,順便多咗啲海外飯。今次CB成績好,一來係full album啦,另一方面多咗外國飯買碟/音源/碌YouTube,都幫咗唔少。

其實步步驚心功勞都唔細睇YouTube好多鬼佬都係咁識IU

不要說了... 我都未睇晒...

今次CB 有交代架啦
打咗三次歌電台又唔上...
咁都拎咗十冠都算係咁啦...

我淨係睇左兩集正宗偽飯

我淨係睇左兩集正宗偽飯

咁啱啊我又係睇左兩集
但我冇諗過睇埋落去

今次CB 有交代架啦
打咗三次歌電台又唔上...
咁都拎咗十冠都算係咁啦...

講真宜家就算天團級都唔係坐定粒六可以一隻歌拎十冠,莫講話單飛。呢轉加咗「海外booster」,出道第九年都重可以一隻歌十冠,歌手壽命好明顯又加長咗。總之真心係勁…

我淨係睇左兩集正宗偽飯

咁啱啊我又係睇左兩集
但我冇諗過睇埋落去

睇左一集...成功變身成偽飯

成個小學生咩個背囊仔去旅行咁既款....

又剪短左

我淨係睇左兩集正宗偽飯

咁啱啊我又係睇左兩集
但我冇諗過睇埋落去

睇左一集...成功變身成偽飯

變偽飯都好過脫飯…
https://youtu.be/1vWrduGCCqY
Palette

https://youtu.be/JxQ4QWcdCzw
스물셋

https://youtu.be/iKgksVxEw3M
Friday

https://youtu.be/cdUh3ABF9nI
good day

https://youtu.be/BhAZIVNZiuc
밤편지

大學公演都唱五首.... 開con 咩...

呢場好強陣容,怕且歌酬應該都唔少…

傳聞娘娘接大學公演係會半價...
不過有冇半價延世大都俾得起啦...
nanbee

以佢地位,怕且收半價都至少係1000萬won一隻~~

延世一向都知係名校但我個年齡層對呢間學校嘅印象唔係精英feel或有錢,而係示威抗爭戰力驚人~

延世一向都知係名校但我個年齡層對呢間學校嘅印象唔係精英feel或有錢,而係示威抗爭戰力驚人~

個氣氛真係同開個人音樂會差唔多 唱friday 果陣直頭呼風喚雨
娘娘既人氣真係唔講得笑

收收埋埋咁多自拍....
幾時up 上IG 派糧呀...

延世大今晚呢場show 其他嘉賓都好有睇頭啦...
根本就係一個拼盤con 黎...

咩表情黎...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞