[Uaena] IU 討論區 (8) - I like it I'm twenty five

1001 回覆
25 Like 6 Dislike

簡單講,即係有兩個位可以做世界:銷量可以出回購大絕,放送就可以檯底拆掂摸鼻哥,電視+電台 arbitrary 係咁播,24小時炸你。咁玩法,老虎都死...即如商台,長年個「專業推介」畀人剷到口臭,都係咁之嘛。

駁唔到...

不過其實D 韓飯都唔係插MB...
而家係講緊音源成績同賣碟銷量唔成正比...
做回購都唔好做得咁明顯啦...

簡單講,即係有兩個位可以做世界:銷量可以出回購大絕,放送就可以檯底拆掂摸鼻哥,電視+電台 arbitrary 係咁播,24小時炸你。咁玩法,老虎都死...即如商台,長年個「專業推介」畀人剷到口臭,都係咁之嘛。

駁唔到...

條數任你嗌
音銀比人刷銷量來贏都唔係第一次啦講真
公道講句,我唔鍾意SBS都係咁話,好心KBS就改制啦,你見人地MCD同人歌邊有咁多呢啲爭議?

駁唔到...

其實同放送分摸鼻哥相比,真係各有各肉酸,「沒有誰比誰高尚」。之不過通常呢啲事,第一下矛頭就梗係指向得益者/策劃行事者0架喇。音銀都係咁先至唔使食正第一浸指責啫。

間公司又係,工夫做得一浸,音源、viewership嗰啲都唔包底,成件事一睇就穿晒崩。喂阿哥,人哋Hyukoh嗰類band,或者其他非idol 嘅SOLO 歌手,無view數都有音源吖,你view數又無,音源又無,無啦啦一個禮拜就爆到二三萬碟出嚟,呃人膝頭哥唔食辣椒醬...

駁唔到...

條數任你嗌
音銀比人刷銷量來贏都唔係第一次啦講真
公道講句,我唔鍾意SBS都係咁話,好心KBS就改制啦,你見人地MCD同人歌邊有咁多呢啲爭議?

「條數任你擺 飄移境界
爭取一位 只想分數被放大」
其實女神有在意過一位咩?佢上去打歌都係派糧俾飯咋嘛

呢樣真...蒲過頭派過糧又等收工,「出年見~~」

講起,睇佢pattern,估佢出年應該九成九係十週年出道嗰期,即係秋天CB。每浸隔年半,係咁上下...

其實佢應該都唔係好 care
只不過對家咁樣回購拎一位... 要做既話可以做得好睇少少既...
而家嗰邊D 韓飯就係講緊成件事好唔合理...

http://osen.mt.co.kr/article/G1110635998

黎緊娘娘會上 Fantastic Duo 2
竟然肯上下綜藝喎... 好難得...

呢樣真...蒲過頭派過糧又等收工,「出年見~~」

講起,睇佢pattern,估佢出年應該九成九係十週年出道嗰期,即係秋天CB。每浸隔年半,係咁上下...

今次完左又有排等

今日去罪大滔天試耳機可以玩抽獎

樣樣都想要

樣樣都想要

是旦有一樣都好啦

是旦有一樣都好啦

嗰四款砌圖幾好...
我見好多韓飯都拎到盒...

是旦有一樣都好啦

嗰四款砌圖幾好...

呢啲機會

呢啲機會

上ebay 睇下有冇人放...
好耐都無買過娘娘既嘢啦....

呢啲機會

上ebay 睇下有冇人放...
好耐都無買過娘娘既嘢啦....

好想買 買埋last fantasy

是旦有一樣都好啦

嗰四款砌圖幾好...

買贈品送耳機

幾時都話有齊娘娘四寶上樓不是夢
買贈品送耳機

唔使買啦,去試下個耳機玩下抽獎就有

早排買左 本storybook好正

早排買左 本storybook好正

差lastfantasy
就到了
出緊來
塞緊車
唔好咁快走住啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞