進擊的巨人 131 英文

649 回覆
43 Like 4 Dislike
其實依家都算最高人氣嗰堆喎
同第一季果時差好遠喎,當年係連平時唔睇開動漫果啲人都講,係咪跟風一回事啦
不過之後留得低果啲都係真心鐘意嘅讀者同觀眾
第一季睇左少少之後就冇睇,而家追返晒d劇情好撚震撼
主要喺嗰時第一集對好多人嚟講都好撚震撼
聽到啲人話巨人係俾細蚊仔睇 真係好撚想笑
點解可以井底之蛙到咁
最好笑係見到艾倫係巨人就罷睇嗰班
大人都未必睇得明
果班係到話咩想睇人用戰術 以小勝大
一見到識變巨人就唔睇
好似佢地咁演 巨人只會淪為一線cult片
重點係成套嘢根本就唔係咩人類對抗巨人
創哥真係好有設計
只要完得好,鋼錬點會係巨人對手
個人認為巨人冇被封做神作嘅原因只係因為好多人都睇唔明
其實,佢地都喺個loop度出唔到嚟
點都係好窮,一係咪偷野
仲有班冇耐性既
睇到劇情同佢心目中估既有出入就棄
點知原來後面咁精彩
到依家都仲有一大班人覺得同外界和談,追科技係有可能就知咩事
cctvb有無買第三季播?
或者調返轉
係艾倫變左始祖睇到未來佢會踩死個細路呢
我覺得阿妮對阿明有好感反而易理解過阿明對阿妮有好感
阿明係最俾到安慰阿妮嘅人,同阿妮講佢係個溫柔嘅人,又話好人壞人只係立場問題
當身邊嘅人都好似係衝動撚嘅時候,好似阿明係最明白佢果個

相對阿妮對阿明做過嘅就只係放生左佢兩次

成套巨人最理解阿妮係阿明

我消化後基本上明妮線係解到:

阿妮愛阿明
=好人+長期有阿明傾計排除寂寞

超巨版阿明愛阿妮
=大家明啦唔洗解
加埋阿明點解唔搵三笠傾,而搵阿妮傾,算係一個側寫

阿明本體愛阿妮
=呢個我就用唔到劇情解到啦

所以131既表白我當超巨影響咁會合理D
阿明鍾意阿妮我覺得有8成係受bertolt記憶影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞