進擊的巨人 131 英文

649 回覆
43 Like 4 Dislike
度度都有 注意唔好買到老翻就得
完全唔覺得會收手
寫咗咁耐艾撚內心掙扎
發動過埋海 第一滴血埋
都仲收到手?
你當創哥係邊個?
習主席
見今集咁沉重,想輕鬆下,問下大家覺得艾倫邊段溝女對白最勁

1. 對三笠

2.對女王

3.對始祖
但一次過做三十幾集嘅話又驚Mappa做唔嚟搞到質素下降
有衝突?一直都用艾倫視覺講緊點解用地鳴
係今集先用其他人視覺講地鳴
而且艾倫真係郁手殺左好多無辜既人
你支持得地嗚就預咗會有無辜嘅人死㗎啦 咁有咩問題
可能又分part1 part2 part3
如果團長在生,佢可能會支持艾倫
咁而家左膠在生算唔算?
我覺得傾計呢個原因係專登做俾佢
因為都知鋪排唔夠

1:
試問131話前,真係好多人感受到兩個互相相愛?(唔計超巨影響)
如果有人咁講,都係半信半疑多吧!?

2:
靠傾計就愛上,咁易溝到女,就唔會咁多人溝唔到女神。
靠傾計就愛上 前提本身對個人有好感

咁阿妮對阿明有咩好感?
最多只係嘴炮,阿明話阿妮係好人(仲有其他劇情?)

兩者之間無特別劇情,如幫三笠圍頸巾,falco話唔想gabi做鎧巨etc
明妮之間有為對方做野?(131話之前)

利申:明妮相愛係可以既,但覺得劇情不足
巨人好睇之一在於劇情嚴謹,呢度我仲未接受到
1. 我前期係覺得2個人互相欣賞多於相愛 但明 對阿妮有好感

2. 係阿妮坐監 + 係敵人大本營同時 最重要自己都知道基本上唔會有放監既一日 明的確成為阿妮心靈救贖 我自己確得唔一定一見鍾情 轟轟烈烈果d情況先可以培養感情既
有冇人覺得今集阿明入道
其實係艾倫用電台同阿明傾計,話佢睇到以前想睇既世界啦
(睇返123話,艾倫電台都有世界樹)

因為入道要始祖+王血(阿明咁入去機會好少)
至於點解要同阿明講就好似有矛盾
只係FF下劇情
1. 我前期係覺得2個人互相欣賞多於相愛 但明 對阿妮有好感

2. 係阿妮坐監 + 係敵人大本營同時 最重要自己都知道基本上唔會有放監既一日 明的確成為阿妮心靈救贖 我自己確得唔一定一見鍾情 轟轟烈烈果d情況先可以培養感情既

thx
我再消化下

都係集中傾主線,怕被屌offtopic太多
我都覺得正常一定要係艾倫主動俾佢入先至入到
都係,經歷完內心掙扎,先至可以做到盡
點睇都似av情節喎ching
阿妮結晶左咁多年咩都唔做得
有一個男仔不離不棄成日搵佢傾計
只要對方係個正常人 自然都會鍾意佢啦

你諗下阿妮咁多年唔係獨自生活咁簡單
佢係咩都做唔到 任何自娛活動(if any) 都冇得做
任務又失敗 毫無寄託
現實生活靠傾計就溝到女當然比較難發生
但阿妮係被困結晶 除左聽人講野之外生命咩都冇喎
所以我覺得好易理解到
點解你會覺得成班比人滅族會大巴車落左膠到
左膠唔係寧願自己滅絕都唔想滅世咩
好似烏利 女神家姐咁 馬雷派巨人黎殺自己人佢地都唔反抗
滅族佢地仲開心喎
撚係 大把人覺得仲有第二條路揀可以和平共處
03年 鋼練結局呢??
開頭喊同埋話三笠頭髮長咗
似係艾倫見到未來既事
但好難講通成件事
如果當初冇mist呢套作品,而諫山用呢種結局收尾,應該歷史第一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞