進擊的巨人 131 英文

649 回覆
43 Like 4 Dislike
因為唔係太特別,只係比其他巨人快D 消失,所以唔可以算係bug ,只可以話冇講太清楚,好似有D巨人識講野,有D唔識。
因為唔係太特別,只係比其他巨人快D 消失,所以唔可以算係bug ,只可以話冇講太清楚,好似有D巨人識講野,有D唔識。

thx巴打解答
從進擊的巨人能力,可以展現出巨人世界中出現既矛盾歷史文獻記載,可能係混合左未來。馬萊人形容巨人為大地惡魔,而復權派認為巨人為世界帶來貢獻,此矛盾既產生,就係因為復權派既歷史係真實歷史,而馬萊人既歷史,黎自未來。而艾倫正在實現馬萊人既歷史。大地惡魔將蘋果交給小女孩呢張歷史圖,其實唔係歷史圖,而係未來圖,圖中既小女孩係始巨,而惡魔,就是艾倫,艾倫在小女孩手中取走蘋果,得到始祖巨人之力。
阿爾敏發現阿妮用左馬可個立體機動個時無出聲放過佢,
呀妮係牆外調查個時無落手殺阿爾敏,
都可以睇到佢地對對方有d野
感情至少深過阿妮對馬可
團長都未必keep到個水準啦
佢係想為幫老豆平反所以想知世界的真相,
當佢完成左夢想之後隨時無哂動力行落去
我諗比創哥寫團長無死都好,
都可能寫到團長譚詠麟化,
咁大家今日就會懷念阿爾敏,
屌鳩floch
我覺得主要係兵長唔想團長再咁攰先寫死團長
團長夢想係誤以為去地下就可以解開巨人真相,印證老豆同佢諗既野都冇錯
巨人雖然的確係由人類變出黎,但呢個只係結果
根本唔係咩真相,巨人點解會由人變 呢個真相連尤彌爾都唔知
艾倫可以吹佢知道,但要獲得自由先可以講
呢個誘因 足以令求知慾大到連同伴既命都可以犧牲既團長幫助艾倫
阿爾敏又溝女
都唔知係貝爾托特鍾意定係佢鍾意
覺得係超巨影響

平身阿爾敏同妮有乜感情交流?
阿爾敏發現阿妮用左馬可個立體機動個時無出聲放過佢,
呀妮係牆外調查個時無落手殺阿爾敏,
都可以睇到佢地對對方有d野
感情至少深過阿妮對馬可

阿爾敏發現阿妮用左馬可個立體機動個時無出聲放過佢

漫31話阿明話唔敢相信
我覺得係同伴個種接受唔到

呀妮係牆外調查個時無落手殺阿爾敏

漫31話
阿妮回答話都唔知點解唔殺阿明
呢個係可以解係有感情
但如果阿明呢度死左,之後約定睇海個D劇情就寫唔到,所以留命!?
基本上由22話開始,阿妮捉艾倫之前殺人,係因為阿妮受威脅,除左踢馬個個係無受威脅(惡趣味

再者
明妮線唯獨不同只係:「好人」既理解
2者互動無咩尷尬位同面紅,又無壓倒性有愛意理由既劇情
例如:三笠對艾倫理由係家人,咁阿明對阿妮既理由係覺得阿妮係好人?

可能大家覺得有,咁俾D時間我消化下,得閒先重睇,重睇好晒時間,加上新集數成日有回帶劇情,所以完左先再下定論。
btw未出131之前
真係唔會好肯定唔受超巨影響下,明妮有野
係131出左,就有後解讀

正如某D角色粉絲評價好兩極
要時間消化下對方觀點
上面有巴打都講過
大家得返幾年命 (13年詛咒)
阿妮係水晶度不見天日幾年
有條仔不嫌棄地同佢傾計同講出面資訊
阿妮對左膠有feel我理解到

至於左膠對阿妮嘅感情描寫真係少D
我諗受高佬影響多
8成係受高佬影響啦
有中文版做咩要睇英文
我覺得結局有可能變成電影版!
其實兵長成日都係重大事件時做錯決定㗎
例如:前傳自己離隊搵團長,然後累死左兩個同伴、之後就教艾倫自己做決定變唔變巨人,然後離隊幫團長,跟住佩佩和3隊友死晒、團長和阿爾敏二撰一、比隊友飲紅酒,結果全部中計變哂巨人、2次斬完猩猩都係拖拖拖差一刀沒殺吉克(第二次唔算)
所以點解團長死咗就由韓吉接手🤣🤣🤣🤣
可能結果出電影版呢!
他她都有講
而家59集動畫做到90話 平均1集動畫=1.5話漫畫
Last season應該差唔多要30集 只係希望佢唔好分part出
都幾大機會會分part
其實最大bug係
萊納貝爾托特城牆自爆
係艾倫隔離變身但無爆死艾倫
希望係出一兩集總集頂一頂個時間 都唔好分part
超巨變身唔係完全(42話)
下半身得骨,只係部分變身
正如艾倫局部巨大化隻手攞匙咁

我個人接受到呢種bug
但劇情矛盾bug就不了
之前有巴打話消失快特點,我仲要時間諗

我暫時當作畫bug
佢大可以照畫條屍(第一次爆牆都有畫,96話)
艾倫斬佢個陣放熱氣多D etc,表示加快進行消失過程
加上超巨無皮,條屍摸落去會好熱,都查唔到D咩

不過對劇情無太大影響,所以我接受到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞