進擊的巨人 131 英文

649 回覆
43 Like 4 Dislike
艾倫有左始祖力量所可以同一般艾族(未有巨人之力既艾倫)溝通
而路又可以通向任何時點
所以始祖之力艾倫可以傳訊息俾未繼承前既艾倫?
三段都屈,我buy 3
仲有阿妮都幾有潛力俾艾倫溝,可惜半路殺出阿爾敏
唔係咩女都俾艾倫溝晒
咁又唔同 雷斯家係俾牆內王思想影響
而韓吉明呢啲人就吉克講咁 以為自己大把時間 甚至同世界聯軍互相理解 諗得太天真同理想
有冇劇情係阿明鐘意阿妮?(唔計超巨影響)

點解阿妮對阿明有好感
睇返31話就明左
31話阿妮想要既係被理解,131話阿明做到

加埋125話阿妮本身覺得自己無價值可言
之後受老豆感化
可能 4年來阿明同希琪不斷搵阿妮,阿妮感到受重視而對阿明有好感

自膠左咁耐,梳
比較like 1
尤其動畫版特登用慢鏡
成件事好淒美
銀魂講既最終回發情期
個人覺得3.係最似溝女 咁樣從後抱住+係耳邊講
咁諗都合理,座標係超越空間(唔記得個exact wording)
吉克要畀人燒春袋(雖然佢自己都想)
想阻止艾倫
真 動畫呢段做得好靚 加好多分
第二第三段都未做
可能仲靚
都係後生靚仔啲正氣啲
長髮個眼神已經變咗
經歷咗幾多嘢呀大佬.......
自由嘅奴隸
3. +1
個刻既場境,2000年既等待,太震撼
冇可能

一黎唔會加多個輪迴既設定

二黎都艾倫知道哂結局 會唔會冇啦啦收手
係囉
左膠係想自己無後代慢慢消失
但牆外係要屠殺艾族
自殺同俾人劏點都有 d 唔同
btw依幾話啲場面真係玩鳩畫動畫嗰班人
畫撚死佢地
見到鄭立一篇文章,覺得幾啱巨人
大家可以討論下

//
我最討厭說甚麼對準政權,甚麼集中只對付上層的幾個人,甚麼基層依法辦事也是無辜的有老豆老母的,甚麼只要誰下臺就解決問題。

如你所見,被制裁最高級的人,一定會說他們不受影響,我都沒錢在美國,不怕之類。高層的人本來就這樣,是我們這邊的所謂民主運動的所謂領軍人物,才會「怕激嬲阿爺」這麼窩囊。

無罪推定是一個文明社會對自己人的做法,而戰爭是野蠻的,戰爭是有罪推定的,看到穿著敵軍制服的人,就要開槍,他可能是個好人,可能無辜,可能沒殺過人,可能無意跟你對戰?

這些都不重要,戰爭就是看到敵人先殺了他,之後再討論他是否無辜,如果他真的是無辜,到時再補說句對不起吧。

如果看到每個士兵,都想他是否無辜,然後說,戰爭的責任是後方的政客和將軍,士兵是無辜被推上戰場的,要考慮不想錯失無辜,想要阻止自己人動手或幫敵人說項的話,恭喜你,你也在殺人:殺你自己人。敵人對你的同伴絕對是不會無罪推定的,所謂公民質素就是自己的陣營裡有多少個那種無罪推定的傻仔。

所以怎可以保障敵方基層無辜者不受害?如果基層知道這點,他們就義無反顧的盡情攻擊你了,因為他們知道自己是基層,不太會被追究的。

只有去到每一個基層都有可能受害,付出超過他所想像的代價,才能夠形成恐懼,才能夠令敵軍潰散。而這最好是隨機的,沒有任何標準的,有人做了很少的壞事甚至沒做壞事都受到重罰,才不會令人有僥倖之心,覺得「我做的事很輕微」或者「我在前線沒殺過人」就覺得自己很安全可以安心生活,執行任務。

恐懼是源自未知,隨機,就像鬼屋一樣,最恐怖時不是你在看到鬼的時候,而是你不知道鬼何時出來的時候。同樣地,最恐怖的不是你被制裁時,因為已經米已成飯,而是不知何時你也會被制裁時。

塵埃落定,有何可懼?
我想看我文章的人,現在有多少個在恐懼隨時會被捕?
你們想想你們在恐懼甚麼,擴大你們的想像力。
對方的恐懼原理也完全一樣,就是恐懼不知何時會被制裁,連累家人。
這一定要去到最基層,最根底的人,像抽獎一樣中招才會完整的。

所以確保即使最無辜的人都是在射程範圍內,才能夠將恐懼最大化,也只有最大化恐懼,才能夠促進瓦解敵人的士氣與組織。

故像「對準政權」這種有害思想,是必須全部清除。只清除最頂層的人,是那些基層已願意投降,想要和解時推卸責任給少數人才說的話,清算對方時盡顯自己的寬容,讓敵人的士兵效忠新王,那是勝利者才有資格說的話,你贏了嗎?

未贏的話就不要裝成勝利者和強勢者,搞清楚,你是一個殖民地底下的四等公民,不要用美國佬的標準。
//
突然諗起
d 王o係坐標入面, 可以命令尤彌爾做任何事

............咁係咪即係可以無限中出佢
企咗上阿爾敏超大度
講起呢度,發覺被踩扁細路呢班人嗰造型同猶太人好似(帽&禮服)
而且兩個細路最後都係為錢而死,真係好自然聯想起猶太人
你睇下艾倫攬住佢,下一頁佢個樣先啦
其他王就好似夜場裡面 d 仔咁, 搵佢黎中出
艾倫就好似.....突然間有條友唔想中出佢
真心攬, 為佢好
有邊個女仔會唔心動
其實如果第二季唔隔咁耐先出,我諗人氣會高好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞