進擊的巨人 131 英文

649 回覆
43 Like 4 Dislike
可能係劇情上嘅5%
不起眼女主係電影版做結局喎
佢係咪高達00果隻外傳式結局炸,正傳結局正常唔比
唔係,真係結局嚟
香港啱啱6月上
但兵長都算係左膠
佢打吉克前 話求其搵個耶格爾變巨人 食吉克 再俾女王生完仔食
都係老馮女王犧牲既仆街嚟
佢地左膠得有少少唔make sense

牆外人點對艾族

總之滅世就唔岩啦
左膠就係唔make sense架啦
你睇宜家啲女權臭西
blm宜家仲提倡共產主義 80年代已經大把論證批評共產主義者指控既資本主義入面所謂剝削係俾市場機制抵消左而唔存在
班猩猩咁撚低智俾人睇唔起真係正常架喎 仲走去打稻草人話人歧視膚色

慘在真係見到好多外國讀者都話主席滅世唔啱 講啲理由又鳩到死
我都係睇開英肉 佢地係咪有啲位睇漏或者唔明
唔係你死就我亡既情況 佢地都講到有絕對 賴係政治正確 真係好偽善好嘔心

講返正題
巨人班左膠就係覺得兩害取其輕 死太多人唔好睇
女王冚家犧牲啦 死少啲就ok
但又無視地嗚既有效期唔耐 示範完地嗚 其他國家更加會加快發展應對武力
講衰啲 女王根本冇得揀 如果反抗都會被迫變巨人 班左膠實做得出

係好在有個Demi-god 企女王個邊
做到啱啱打完仗掛
左膠就係諗野太撚天真,所以呢廿年咪比中共睇住嚟食
行韓吉路線,長遠落嚟帕島基本上係收硬皮,愈拖生存率愈低
希望創哥唔好比啲smart ass做法艾倫去避過滅世,當然比左膠贏冇問題,贏完之後要睇住帕島比聯軍收皮
咁個陣軍政府想艾撚比其他人食 咁可以係艾撚派手中奪回主導權

咁兵長佢唔想艾撚死先想整死吉克

因為奪取吉克比女王 咁主動權都一樣返反軍政府手入面又唔洗殺艾撚

其實兵長都唔捨得殺艾撚 話曬艾撚條命係犧性咗成個調查兵團兵長一大班同伴保返嚟
Annie 對 Armin 有好感肯定係真
無啦啦叫 Armin 坐隔離
又示好話封住自己o個陣最想同佢 Armin + Hitch 傾計
仲要問 Armin, wasn't there someone brighter and more fun?
Armin 無o既話, 咪即係 Annie 係最 bright 同埋最 fun
迫到 Armin 間接表白

我解讀係咁
面紅 -> 鍾意
低頭 -> 無資格有 Armin 鍾意佢
Armin 察覺得到, 於是講野拉低自己個地位, 拉近同 Annie o既距離
正路 左膠點都要死 好眼冤
但諫山想傷害讀者
佢個傷害可能就係解傷害左膠呢
我覺得全世界嘅讀者入面
左膠大愛撚,支持佢地阻止艾倫嘅絕對係佔大多數
可能會寫真係比佢地阻止到艾倫
之後成班比人滅族
大大巴車落班左膠度,絕對係對佢地最大嘅傷害
唔知點解覺得艾倫死既機會大過萊納好多
創哥可唔可以畫曬兩條線
滅世end同左膠end都想睇
兩個結局都收到左膠皮,唔錯
希望係咁
如果左膠贏我驚我會燒書
諗起就火
Dcd個結局
同電影版兩個劇本黎
呃鳩我睇
唔該我要滅世,左膠同我收皮
真係好理解艾倫嘅心情,作者將佢嘅感受形容得好詳細。不過我從頭到尾都支持艾倫嘅決定,戰爭故然會傷及無辜,但唔反抗就必死無疑,係世界迫佢作出嘅決定。希望可以好好收尾,雖然點睇艾倫都好可能會死,畢竟佢呢個角色就注定係悲劇,渴望自由但又永遠得唔到自由。
其實巨人爛尾係咪=happy ending 佢寫 sad ending應該都唔會爛到點
寧願sad到爆成經典好過爛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞