進擊的巨人 131 英文

649 回覆
43 Like 4 Dislike
https://www.cartoonmad.cc/comic/122100982046004.html
4人計劃係軍方高層低能失誤
從98話萊納係軍方會議分析都被人屌
見到軍方高層唔一定醒,好可能講野進言都係講意識形態
之後戰士隊傾計 賈利亞德 暗串長官咁醒一定好有計劃 好期待攻島有咩作戰大計
皮克答例如將一切托付給4個孩子?

歷史上大把呢D高層上腦既痴線決定啦
希特拉係Dunkirk唔進攻,圍斯大林格勒失敗,蘇聯隱瞞切爾諾貝爾核事故

要駁故戰士隊選拔先最唔合理,挑選一堆長期被迫害既人
用榮譽同愛國思想洗腦,唔係所有人都受榮譽呢套,例如吉克同阿妮
只要超巨係25仔一野就好麻煩
搵中一個任期就殷完結先醒覺時日無多既人想報復都唔奇
搵中痴線佬又煩
與其話踏平全世界人 應該係熱死全世界多d
https://www.cartoonmad.cc/comic/122100982046004.html
4人計劃係軍方高層低能失誤
從98話萊納係軍方會議分析都被人屌
見到軍方高層唔一定醒,好可能講野進言都係講意識形態
之後戰士隊傾計 賈利亞德 暗串長官咁醒一定好有計劃 好期待攻島有咩作戰大計
皮克答例如將一切托付給4個孩子?

歷史上大把呢D高層上腦既痴線決定啦
希特拉係Dunkirk唔進攻,圍斯大林格勒失敗,蘇聯隱瞞切爾諾貝爾核事故

用榮譽同愛國思想洗腦,唔係所有人都受榮譽呢套,例如吉克同阿妮
只要超巨係25仔一野就好麻煩
搵中一個任期就殷完結先醒覺時日無多既人想報復都唔奇
搵中痴線佬又煩

好似駁唔到
馬萊得軍隊,同反巨人炮,好似無其他
VS
獸,女,鄂,盔,進巨人(if老豆同吉克聯手)
仲有車巨

鄂巨睇時期先啱,可能仲未食尤彌爾
唔係講緊叛變正面會夠馬萊打
而係佢好難避免有報復既人 好似車臣黑寡婦/911恐襲 咁自爆都夠頭痕
另外可以見到吉克有佢優勢 暗中聯絡日本清美女士 拎左島上裝備比佢睇
所以馬萊先有裝偷聽器,但都好難避免以上情況出現

你認真

呢個先係最合理.....
咁說話又咁講 套野開始紅果時
本身有好多人又真係預睇人類對抗巨人
包括我自己

講真果時開始睇嘅
我大膽講句估計到今日咁嘅劇情發展嘅人一定唔多

如果真係完全無問題嘅
創哥當年都唔會猶豫寫唔寫艾倫變巨人啦
佢講過話係睇到d讀者叫佢畫自己本意想畫個故事
先下定決心

所以基本上係連佢自己都知會趕走一班人
我諗主要係馬萊人怕死
同埋冇諗過始祖會唔反抗
安置好哂佢地屋企人等佢地唔敢作反就得
200萬同1億銷量比邊套大。。。。
不過好多動畫都係死響最終季
同埋馬萊人基本上無得簡,只係得艾爾迪亞人先變到巨人,你估佢地變到巨人佢地唔想自己友拎巨人之力咩

而事實上,佢地的洗腦政策亦都係十分成功,幾代的戰士都係得吉克一個人反台
可唔可以講多少少有關最後果句
始終都係大作同時做點都會有一邊崩...
希望唔好係巨人
好明顯講緊納粹德國喎
佢無得簡,無巨人之力會維持唔到佢地的世界霸權
佢地之前亂咁侵略其他國家,放棄左巨人之力只會比人圍屌到滅族咁濟

其實,都寫得好白下,馬萊極度依靠巨人之力去屌打其他國家,所以陸軍真係好勁,但靠唔到巨人之力的海軍就廢到HIHI。

所以,馬萊高層以佢地的智慧同遠見都真係無得簡,佢地只會選擇依賴落去。而且,巨人之力放任唔理的話,佢RANDOM咁傳左去島上面重大獲。
「好難避免有報復」
我覺得無可能知個人心入面諗咩
正如吉克,都係到最後先出晒面咁叛變
所以先有偷聽器個D招數,將選中報復既人出現機會減低
選拔點都防唔到有人自爆,係有漏洞

假如馬萊人都可以變巨人
都可以自爆,例如佢唔鐘意馬萊現況

所以馬萊要有第二種力量制衡巨人
咁先補到個選拔漏洞
係合理
但有漏洞
佢有權嘅話肯定係reign of terror,死咗佢好過
btw有冇人解埋呢個設定bug?

超巨第二次爆牆
艾倫斬佢
超巨瞬間消失
點解連骨都無埋?

雖然對劇情影響不大
艾倫變巨人之後我反而更加想知佢點解變到巨人而追落去
棄睇果啲人應該只睇關熱血漫 覺得打打打先岩
不過其實初頭艾倫俾巨人咬斷手腳都飛到去巨人個口到救敏就真係bug
動畫版都略過左呢幕
咁得佢地可以變巨人
你唔搵佢地可以搵其他人咩
超巨踩死佢識個細路果陣
艾倫會唔會感覺到

加埋 艾倫 個名係德文嚟
動畫大部分ost都係德文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞