空之軌跡

476 回覆
7 Like 1 Dislike
好想知點解鬼姬系列出steam出得咁慢
創軌又無steam
F社基本上冇能力搞多平台,
當年閃1同時出PS3同PSV版就搞唔掂, 搞左個龜速loading出黎
加上想集中時間一年出一次新作, 所以就依賴其他公司幫佢移植
STEAM就係 NIS America 同 Xseed 幫佢搞,
近年新作都係NIS負責搞移植, 起碼等兩三年以上
開到 fc 未
未試 其實只係問定先 我一早玩過 驚幾年後拎番出嚟先知玩唔到
其實好想問下
有無女仔係軌跡fans傢
呢個post有無女仔傢
想知道佢地角度睇空軌同閃軌
係咪差異好大
youtube上面都有日本妹實況玩既...
香港係咪無乜
尤其閃軌咁後宮
我覺得D 人物好靚 勞拉好型
勞拉必備,戰鬥力驚人
配迴路,場場s技
我反而唔用佢
用菲衝上去玩迴避坦反擊
迴避反擊流派真係好破壞成個遊戲
個主回路迴避反擊幾百%
咪設計失誤囉
由閃1開始全部都係咁
成個戰鬥系統被某d迴路bug嗮
因為有正副迴路嘅關係,組合完基本上大部份都係屈兼萬用,仲要有指令
就算唔屈回避反撃同第一下兩倍傷,根本戰鬥都係冇難度。所以我覺得都係舊作戰鬥好玩啲
閃軌真係好易打 空軌好難打 d 普通boss勁厚血 勁的人又高攻高防 我志在睇劇情先買番來玩
vita tv
有冇人知創軌係咪接閃4真結局之後
黎ching二代開始鬼化招裏疾風跟本無敵
而空軌3rd evo難玩到仆街 改弱左bug理
唔知係咪食得屎多
我自己就同主流意見好唔同
反而係閃軌free play引我入坑
之後玩番哂前面空零碧始終最鍾意都係閃
特別係閃四

最鍾意成日去搵npc吹水
好多npc都有自己既故事
之後返返去會有後續
當中有啲小故事橫跨左四代(有啲包埋空零碧
有啲故事仲好令人深刻
做到咁詳細既game都係第一次見
想入坑 追完po之後
伊賽魯 卡卡布係咪唔同 要唔要玩埋
閃個劇情都算,填返d坑
但拖戲,拖完可能容量同時間唔夠個收尾就hea
屋企有The 3rd嘅碟呀
但真係點知而家新嘅laptop會連個CD-ROM reader都cut埋
屋企無reader
想玩都無得玩

可玩性嚟講又真係空最高
印象好深果陣日日喺度砌迴路魔法

去到閃軌劇情資訊量同埋各種元素都爆晒棚
反而頭頭唔到岸
可玩性大跌
但好似軌跡系列咁,用十代嚟連貫同一個世界觀底下嘅所有人同事,個劇本喺規模上喺RPGs嚟講都算係無敵,所以唔打算skip閃

利伸已訂創限定版
可能因為以前迴避堆唔到太高,個個都唔會考慮,淨玩攻/防,所以搞d新意?

菲配到上100%迴避www
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞