空之軌跡

476 回覆
7 Like 1 Dislike
SC
https://www.books.com.tw/products/N001007728

FC見台灣D拍賣網有 但唔知信唔信得過
閃軌開始就稱號放題
成日叫稱號唔叫名勁毛管戙
云云都真係唔話得,出曬力。feel到誠意
空軌每個角色都描述得唔錯

但閃12,之後閃3
加埋成3-4隊角色,d背景立場複雜得來無特色

幾乎全部都係鐘意主角,瘋狂吃醋爭寵
完全無空軌各種二人愛情觀

sc最感動個幕係沙灘,終於重遇
配埋個bgm,簡直

好多副角色刻畫都好深刻
例如公主劍帝 搞笑王子
阿加特同女童

反而閃d角色,深入唔到,因為實在太長,想每個人都寫,但又寫唔嗮,然後又要聚焦主角,根本代入唔到,完全無緊張感

sc上結社方舟,入孤島尋龍,最終入漂浮島
好多真係震撼到癡線
fc 要 winxp 至玩到
羅爺太空跳落黎都冇穿冇爛
蓋中一槍就收皮
無記錯嘅話社長講過空軌原設都係開後宮
有d夾硬加落去
西風同鐵機二人組
好似有左個模唔好哂咁
加埋落去
玩過空1-3+零碧冇玩閃
想問蕾恩認返親生父母未
對玩空軌既人既話係爭蕾恩件事就完滿結束
閃真係太多人, 每人又要插一節, 搞到個個D劇情都好少
所以閃3得返5個學生描寫方面咪好咗好多
閃4有去見親生父母,不過冇相認
我係玩超耐以前既開心版(中文),但Steam買正版(但英文)
語音就
https://www.reddit.com/r/Falcom/comments/bgpz4c/evo_voice_mods/
我玩到3rd先發現呢件野,所以只係3rd度試過
Zero/Ao你未玩咁我唔理住
我就有部psv
之前趁半價買晒123(中文)
正價買哂1230碧
有邊個係 唔係得女主炸咩
情比金堅
不過3rd純補返全部劇情
好似係史上最唔主角嘅主角
不過第一次見到聖痕開啟,都幾震撼
最多俾埋公主同山貓號條女
高達真係好破壞劇情連貫性 打到尾係要吹雞叫部野黎收尾 超級戰隊咩
個戰鬥系統仲要普普通通
個女主角太出眾太陽光,無人敢係面前作反
戰鬥系統算流暢
係d技能加 迴路太屈,全部一招秒
明顯set數據個嗰唔掂,搞到瘋狂疊加
空軌就真係一個個堆砌技能出來,仲要配合有d角色分幾條線,超辛苦,基本上可以用1-2個鐘堆砌
,但就好多元化同自由好多

係機器人大戰先最單一,完全唔知道做咩
根本第一回就直接上騎神劈d 反派咪得
佢聲稱騎神要消耗靈力,唔可以隨便用

雖然同陽光女主一齊好歡樂,但我鍾意公主多啲
突然好期待會唔會10年後重製版
有嗮語音,3d嗮
好多game而家都不斷重製再賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞