空之軌跡

476 回覆
7 Like 1 Dislike
紅曜石一直無落過場但係實力同聖女掛勾,聖女一柒連累埋佢
好彩萊維死得早 如果冇死到閃34又會唔知俾邊個打到跪
終於買左 宜家就要諗下點用compatibility mode玩
限定版
再一次多謝power_off巴同其他巴絲既意見
Enjoy
有得玩就好
錯啦, 係圍毆圍到跪,
頂級高手戰敗基本上都係輸畀圍毆,
閃3尾黃金羅剎單挑跪其實並冇出全力,
閃4中段喺月靈窟爆黃金鬥氣當住新舊七組十幾個人面前話圍我又如何,
爆黃金鬥氣就係外號既由來, 然後就畀人圍到半跪喇
係 圍毆先岩
黎恩做到劍聖真係冇說服力 淨係識圍毆
親生仔真係唔同啲
當然知啦,只係想講 地上最強 都其實係有好多個嘅重點,而係劇情上聖女亦都完全冇零碧嗰陣嘅天下無雙嘅feel原來好多人(友方)都好接近/超越咗佢
其實係支援課太廢
喺濕地嗰時莉夏完全睇清聖女出手

星見之塔圍佢一個(有莉夏、奇瓦、蘭迪),3個都有執行者實力,都只係夠力打爆聖女個面具

閃軌明顯係設定崩壞
閃鬼設定崩壞就一定
但莉夏同羅爺 閃二打黎蛇都唔贏
一年後黎蛇加校長贏咗聖女都可以接受
如果支援課1206年打多次應該都可以贏到

Btw碧軌除咗打瓦魯多劇情有用過瓦奇 打聖女冇用 唔知佢嗰陣有冇用聖痕
問題係舊7+神速坐底有8個人同碧軌3個主力同級

不過唔係閃3寫廢咗聖女都或者會覺得唔夠打
我覺得唔係寫廢咗聖女,而係佢哋寫劇本嗰陣唔記得分校長同好多人戰力相近,跟住聖女一輸比分校長,成件事就錯曬
媒體:在以《創之軌跡》補足《軌跡》系列世界觀的時候,有觀察到不同系列的玩家族群有什麼差異嗎?

近藤:最大的差異是年齡層的不同。

就我自己的觀察,《軌跡》系列的玩家大概可以分為三大族群。第一是《空之軌跡》系列的粉絲,因為這系列的風格最接近傳統 Falcom 作品的風格,所以玩家大部分都是老 Falcom 粉絲,年齡落在 30 歲左右,一路延伸到 40、50 歲都有第二是《閃之軌跡》系列的粉絲,年齡落在 10 幾歲後半到 20 歲之間,這群玩家在老 Falcom 粉絲眼中算是...“新人類” 了(笑),是全新的世代。兩方其實有點水火不容(笑),很多老 Falcom 粉絲不太能接受《閃之軌跡》的風格,覺得這根本是美少女戀愛遊戲之類的東西。

第三個則是《零之軌跡》與《碧之軌跡》的粉絲群,其性質則剛好介於前兩個族群之間。很多來 Falcom 求職的人,都提到自己最喜歡的《軌跡》系列就是這兩部作品,這些人多半是從 PSP、PS Vita 等掌上型主機全盛期開始接觸 Falcom 遊戲作品的玩家,對掌上型主機有比較高親和度的族群。

https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=201395

------------------------------------------------------------------------

自己係邊個年齡層, 對號入坐啦
我係F社死忠好多年,我玩佢啲驚果陣你哋可能食緊奶
3rd 要裝 patch 至開到 game
http://www.interwise.com.tw/interwise/patch02

sc ~ 3rd 咩 windows 都玩到

game 裡面無加速功能,記得 down cheat engine 自己較速度,btw 洗唔洗我開心些牙個 cheat table 畀你
絕對好呀ching
tg呢: https://t.me/tgmuswell
夜啲連埋爆機 save 放上 google drive
畀你直接二週目開始玩
只怕你學壞手勢返唔到轉頭
話說巴打你之前話fc會壞window係最舊嘅碟版?
因為我之前去2000fun買咗隻fc戰鬥語音版 唔敢亂裝
你用 vm 裝睇下有冇 starforce
聖女勁係因為有巨碩之力喎...
佢有講明校長打得贏佢係因為佢純粹用人之力同校長交手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞