我破咗個文青處,但佢唔肯同我一齊。//《偏偏喜歡你》

1001 回覆
633 Like 19 Dislike
正式宣佈啊樂一定媾唔返條女
lm睇吓樓主點兜返
青青受了驚嚇,但發覺自己又好享受被阿樂粗暴的侵犯

然後佢同阿樂提出了最折衷既方案

最後佢地搭上左主奴的關係

純派膠
新讀者留名
好好睇,寫到強姦咁但其實我覺得唔突兀,所有發展都係由青青同佢扑嗰晚開始,當佢最後認清自己得唔到青青嘅愛,就逃避返去阿樂覺得有愛嗰段回憶裏面,只不過今次青青坦白咗
睇完喱更大受打擊
真係唔好亂咁俾追求者幻想空間 好鬼得人驚
好撚癲雖然我明個心理上嘅改變點樣轉化成行動,但我以為正常人嘅理智應該足夠令自己呢啲行為停留喺幻想層面,唔會真係做出嚟
樓主今次會唔會寫得太誇張
其實青青係咪真係完全無機會鐘意阿樂呢
我覺得唔係,只係佢仲未忘記到前任,但同時阿樂追緊佢
為咗唔好對唔住阿樂至拒絕佢
講白啲係錯嘅時間遇上一個可能啱嘅人
覺得太誇張嘅人只係未見過好似啊樂咁嘅人
呢個世界真係有人覺得搞嘢可以令人回心轉意
見到痴左線既阿樂覺得好得人驚
唔中意就係唔中意 青青都肯咁坦白放生你 你仲咁對佢
咁樣真係好意思話自己好中意佢可以等佢咩
明明就係唔甘心唔服既發洩 抵青青唔簡你啊
我覺得呀樂覺得同左青青上床就可以擁有佢
不過其實青青咁鍾意matt呀樂追佢既時間點上係有d太快既
但我真係覺得青青係對佢有好感
一切都係timing問題
可能最後幾年後撞返反而可以一齊到
同埋夾硬黎個到青青係覺得自己問題所以呀樂先咁激動
所以應該會不了了之
呢個劇情真係癲到太誇張,正常女仔點會忍到呢啲,樓主諗住點收尾阿樂已經癲左
青青嗰排啲情緒好曳,而且佢覺得阿樂咁樣佢都有責任,都冇話咩忍唔忍,佢自己都唔太正常
阿樂處於明顯嘅極致情緒(皮膚紅到一噠噠),青青係行咗另一種「冇事嘅,我面對到生活」隱忍極致,總之全部人都痴線

七?
可能係有啲誇
不過係一件真事
套咗落去,個背景、同阿樂性格都似

真係唔知點解
真事就只能話好悲劇...
我仲以為係樓主情緒崩潰咗所以個故都暴走埋,好似啲日本漫畫家喺情緒臨界點會畫啲理解唔到嘅嘢
其實呢個係咪啲連環強姦犯嘅背景故事
係咪阿樂未接受到同佢做唔等於鐘意佢
我覺得唔會

現實嘅話最有可能就係阿樂見到佢喊都唔收手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞