我破咗個文青處,但佢唔肯同我一齊。//《偏偏喜歡你》

1001 回覆
633 Like 19 Dislike
你係巴定絲?
求吓你,阿樂千祈唔好同青青一齊
青青根本就係見阿樂好似鍾意佢咁 就處心積累呃蝦條 呃人個處 呃埋人感情
Tanya都叫守住朋友呢條線 至少唔會hurt到阿樂
青青根本就好似啲男人精蟲上腦咁淨係想扑嘢
想扑咪搵sp囉 點解要咁利用人感情
唔好咁天真信啲咩有愛先會做愛 係嘅就唔會咁多呃蝦條事件啦
我咁睇真係覺得青青好仆街 好賤 正垃圾
如果佢同阿樂一齊一定會hurt到阿樂 因為佢根本就唔鍾意阿樂
一齊咗就返唔到轉頭 會心碎架
我相信阿樂好似朝光咁搵到佢嘅幸福架 千祈千祈唔好同青青呢個仆街一齊
我唔想見到阿樂受傷
六、明明

阿樂首先起來,昨夜,他留在青青的房間裏睡。

他有很多問題想問,但見她好像興致不高,大概她外出了一整天已經很累了,畢竟連他也很累。所以,他只親了一下她的臉頰,再摸摸她的頭,她睜眼欲言又止,然後閉眼說:

「早唞。」

睡覺的時候,青青縮成一團,變得很細隻;但不知為什麼,即使如此,阿樂是抱不實她的,她總在無意識之間掙脫他。

他起來,幫她蓋好被,然後出去煮早餐。

青青醒來,迷迷糊糊之間記起昨夜的事,她盯着天花板,這是一種沒有感覺的感覺。她的心已經陷落。

她衝動了。常以為自己是個理智冷靜的人,但是一刻情感的驅動刮醒她:

她無可避免地只是一般人,而已,原來。

然後,阿樂輕輕地將門打開,卻見她已經醒來,只躺着發呆。

他笑得極歡,覺得她連眼都不眨的呆樣很可愛,像一個不會言語的小嬰兒:

「出去刷牙洗面啦,起身食早餐。」

她點點頭,回一個笑臉。

他們都想起昨夜。

宜家係凌晨一點,呢一刻,我望住青青。

宜家係凌晨一點,呢一刻,我望住阿樂。

完全估唔到可以同佢咁樣,或者就算可以,都唔應該係呢個時候。但可能真係冇咩應唔應該,呢個氣氛就係應該咁做。其實,有啲想知佢三圍係幾多?

呢一套,我買咗幾個月啦……好唔好睇?我覺得好好睇,又幾顯身材。原本,應該係着俾另一個人睇㗎。Sorry。

係咪應該要逼佢食多啲飯呢?條腰係好好睇,但肥啲好似會開心啲;都唔明啲女仔,點解要對自己咁嚴格呢?的確唔係好瘦好瘦,但點解要咁瘦呢?

我一直覺得,自己身材唔夠好,所以偷偷地努力Keep fit。Matt,你之前話覺得女仔有馬甲線好睇啲,所以,我有喺屋企練,都叫有啲成果㗎。

好軟。我識解Bra扣啦,其實唔難。如果下次解得快啲會型啲。

阿樂解開咗。好似,冇得返轉頭。

佢好敏感,好容易縮。

原來佢條腰怕吱。都好好笑,佢心口度竟然有cream,啱啱食蛋糕嗰陣時,跌咗落去?

俾人含住原來係咁爽……

嗯,之前努力睇片想進步,宜家用得着啦。

其實我唔太醉,我個腦好清醒,迷糊地去攞Dom呢一吓,我已經醒咗。原來,我真係想同佢上床……我唔知。我唔知自己鍾意啲咩,但我知,呢吓,我想繼續。

我醉唔哂,知下一步會變成點,但係,咁點算?

點解會入極都入唔到嘅?唔通我Wrong hole?

好痛……之前都試過咁,但最後唔成功,如果之前忍多一忍,會點呢?

佢係處?有啲驚訝,又有少少反差感……

佢係處?咁其實我係咪都破咗佢處?我一直以為佢同舊時女朋友做過,所以先咁樣,咁我洗唔洗負責任——

我會負責任。好緊,夾到我有啲痛。

啊——好撚痛,好撚柒痛,好撚柒閪痛。

好爽……同自己打飛機個feel完全唔同,好滑、好暖。

開始唔止痛,仲有爽。唔明自己做緊咩⋯⋯

完咗。沖涼先。我表現得好唔好?有啲想問。

開心咗,就點都好。原來陰道高潮個感覺係聯動全身。原來……做愛係呢種感覺。咁冇愛呢?又係唔係做愛?阿樂,你覺得呢?

次序係咪有啲調轉呢?但前幾日我哋睇咗套戲,人哋都係咁。但無論如何,我都會想佢做我女朋友。

「上床」可能合適啲。我心裏面嘅處女膜,早喺以前親吻嘅時候破咗——頂……我知我知,咁講好濕尻吖嘛,但係,係真㗎,我真係咁諗。

之後,一齊咗嘅之後,我會帶青青去好多好多地方,以前積落積落,我都知道咗好多好去處,影靚景得!買靚衫得!行靚路都得!反正,我哋會有好多時間慢慢消解,因為我知道我哋都唔係一嚟就好熱情嘅人。

應該點呢,有冇做錯到?原本,一切都唔應該係咁㗎。如果冇同舊人分手,我已經book咗房,裏面會放二十份禮物,去慶祝佢二十歲生日。然後,有愛。點解呢?點解會變成咁呢?

應該,我哋會好開心,或者至少大家都好舒適,意外地我同佢竟然好夾,我第一次知道,原來我唔需要好好耐性、好好脾氣,都會有人願意傾聽我,有興趣了解我係點。識到佢,真係好好彩。

識到阿樂,真係幾好彩。但又係啱唔啱呢?我好似對佢唔住,亦都——對我自己唔住。宜家,佢喺我隔離,我甚至冇辦法擘大眼去望佢。

希望佢可以喺度住耐啲啦,咁就可以對多佢一陣。

佢錫我?我諗,如果佢真係鍾意我,咁我應該要走……我好亂。

如果佢未放低,我可以等多陣。

我明明未放低,亦都冇鍾意其他人。

我諗、我諗,我係真係鍾意咗青青。

阿樂點解好似真係鍾意我咁?但明明,佢眼中嘅「我」,同埋實際上嘅我,係有出入……何況,明明佢之前係鍾意佢女神嗰Type嘅女仔。而且,唔係前排先至望住個女仔張相發吽逗?

我好鍾意你。

我唔知道。

青青去洗手間,抬眼看鏡,她看見自己的雙眼皮因淚水和酒精而深厚得像一段十年的友情。洗臉、刷牙,在這日復日的動作裏,她又覺得生活如常;但昨夜的激烈仍在下體發酵得隱隱作痛,提醒她,一切無法如舊。

張青兒,你,真係仆街嚟。

-

樓主ig: chingceciii
https://instagram.com/chingceciii?r=nametag
Live
上次追樓主故仲係p牌live好好睇
我 仲 係 P 牌
多謝多謝
咁啱見到 我無開通知㗎
新po劉明
由尋晚睇完開始一路都好想喊
唔知係因為諗起自己
定係覺得阿樂好慘
就好似見到自己嘅朋友 係都黐落個仆街度 同佢講人哋呃佢仲唔信我
我真係唔想睇住阿樂受傷害 痛過上個故好多
上個故係因為感同身受所以爆喊
但係呢個就好似睇住自己嘅朋友踩落個氹到 但係又無能為力 好無助個種痛
坦白講我真係好想打柒青青
如果我自己嘅朋友遇到一個青青咁嘅人 我一定唔會放過佢
我終於明點解Matt 話佢假 睇返前面佢對阿樂真係好假
得阿樂一個傻吓傻吓咁 人哋根本就唔鍾意你 醒吓啦
好撚心痛啊屌
點解睇你嘅故一定會喊
阿樂,應承我,遠離仆街,個心碎咗就補唔返架啦
絲啊-之前鍾意左個男仔好耐,表左白幾次,佢都有拒絕。但我仲有當對方係朋友咁keep住傾計。我果時會仲信自己有機會
明明有文好開心㗎嘛
點解睇完會咁sad㗎
可摸耳罰樓豬寫多篇再sad啲
屌 好想抱抱絲打你
冇乜嘢嘅 我爆喊其實又唔係好唔開心
只係好同情阿樂 諗緊之後佢會唔會以為自己做咗青青男朋友 但係人哋只係當佢fwb
又或者俾人𡁻完鬆 要化好長時間recover返
再諗返點解咁多為咗證明自己有魅力呃人蝦條嘅仆街
點解大家都覺得青青仆街
其實佢一路都冇畀啲咩signal阿樂話鍾意佢啫

做愛都係嗰下氣氛啱,酒精影響又好點都好,大家你情我願

最多話青青諗埋一邊,動機不純會傷害到阿樂,但唔通阿樂又好純咩加上青青都係畀人傷害嗰個,都好慘架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞