賽車遊戲軚盤/硬件討論

1001 回覆
83 Like 1 Dislike
建議直上direct drive
G29可以不用考慮

期待樓主用後感文
果個價位,g29 基本上無敵,果個價跟咁嘅pedal

貴少少可以上t300 但唔好要2個pedal 個款,要3個pedal 果隻
因為我依家人係澳洲
二手g29就算連埋個shifter都要210Xhkd左右
g29 而家好銀貴,lockdown 好多人買,thrustmaster 係澳洲又賣得貴,其本上唔會考慮thrustmaster

之前eBay 見$420 無shifter
想買G29係因為見佢夾到我自己張臺唔洗買另外再買個架
唔通真係要買G29
咩都有咁滯, nascar, indy, f3, f1, GT4, GT3..... dirt, oval....
重有LMP
太多唔記得咁多...仲有offroad trucks
但係會買到破產
我都唔知我洗左幾多落去 但已經好耐冇續 冇時間玩
再上一係T300 $700, CSL elite $1000,都可以夾枱
睇到外國有二手csw v2放緊2500港紙,有d想入,但又驚v2係舊版有d咩暗病,有無巴打有用過csw v2可以講下
如果你成功買到話聲我知我都想買多個軚盤
如果挽休閒駕駛模擬嘅話係咪淨係得euro truck會比較ok 定仲有其他game可以推薦吓
有無師兄放二手 想收隻t300
大類分4種:
Oval / Dirt Oval / Road / Dirt Road
當中再細分不同系列賽事
想玩Open Wheel / Touring Car / Phototype / Rallycross都有得你玩

好處:
Online Racing個Experience世界級好
可以真心享受Side by Side既超近距離鬥車

壞處:

好貴
真係好鬼貴
多人玩?
f12020都勁少香港人玩
只少我圍內無人玩
Pish gd post
有無人玩competizione?
上youtube 睇片

如果有ps4真心推薦gts, 佢有考牌mode學下啲基本嘢,又有個賽道學習mode, 每條賽道分開幾個section去學,有晒片教你點揸,點搵break reference point個啲
想join 但驚自己技術差
我都想join技術屎不過
我地可能q2都入唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞