賽車遊戲軚盤/硬件討論

1001 回覆
83 Like 1 Dislike
我開頭永遠開左SET MODE模式果時(即係個MON顯示S_1)
左面果個joystick係用到黎郁MFD果個上下左右
但係改返個MON顯示速度果陣,我剩係用到右邊個joystick黎上下左右
係咪無人成功過
有冇其他巴打有用 出黎分享下
如果唔得
左邊粒joystick究竟用黎做乜
用黎做mouse
ps4無mouse 必要
個touch pad最多係用黎禁入去set車
屌 我痴左
手制本身左邊十字制MFD上下左右
右邊菇就望前後左右
咩叫最好logi同fanatec甚至thrustmaster比都廢好多
依家先買個軚for ps4 F1是否不智
到PS5未必相容?
想問下大家點解決handbrake嘅問題,我依加就用緊G29,遲啲可能轉T300

但兩隻都唔見有handbrake可以一齊買
反而shifter就易搵呀
如果用pc就咩handbrake都得ps4就買t300果時買tss handbrake
Game 有無分入門定專業?
想問吓fanatec個f1 set嘅用家
個腳踏見佢好似好薄身同輕?會唔會移位?
成舊都係金屬黎,都幾重下
你擺地下大力踩brake緊係會郁
我無買架所以都係搵野頂住後面咁玩
用fanatec洗唔洗用變壓牛?
podium個f1 wheel係咪都可以插落clubsport
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞