賽車遊戲軚盤/硬件討論

1001 回覆
83 Like 1 Dislike
睇你有幾中意賽車,越好既sim racing game(asseto corsa)越體現到equipment既價值,如果你玩開need for speed forza可能g29都夠
T-LCM用緊好正外國啲review都講同CSL 差唔多
esteban ocon 都係用g29
max verstappen 幾年前都係用g27
用緊T300RS GT 加 TH8A
用黎玩Euro truck
最近開始玩F1
仲用緊G27
精彩
但CSL 成舊都係鐵,唔要clutch 又可以拆走當F1 咁用
但係t-lcm系100磅load-cell csl得90磅
留名
想問香港有無得實體試fanatec ?

上星期係美國網集運左套csl返黎
留名
我玩左一陣就set 左50磅係max
下下大直路要踩成100磅好辛苦,同一定要著鞋,我覺得仲難攞到lock 死與唔lock 死果點
講埋壽命 g2X 好好多
我用緊csw 2.5加細架(可摺疊啲款),係有少少flex, 但可以接受
睇咩game,開50-70%力,唔覺有clipping, 開100%撞車手都斷,DD 更加開唔盡,除非想做埋gym,見啲pro佬都係set 20-30%

成$7000,CSL elite + load cell 都買到(外國JJ),咁貴買咁細個軚,又玩具feel,除排玩GTS為主,但玩sim都係用返PC啦
g29不如收二手g27算
咁啱依排愛上左gts
用手制俾人屈機 一遇d複合彎就收皮

我大概預3000到4000
應該買邊隻好
有轉波撥片
t300
要唔要屌埋個rs版
最好
但係euro truck有個問題,d force feedback效果好廢scs又唔remakef12020可惜冇減價,未玩過想試吓
我都想知,之前見過有間類似party room既嘢有,但係搵唔番最好有direct drive試
Ching之前有冇用過thrustmaster,fanatec同佢差幾遠
Gt版有埋極力子
其實想屌埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞