賽車遊戲軚盤/硬件討論

1001 回覆
83 Like 1 Dislike
完全新手我會推project cars 2 ,開racing line 或者download 其人ghost 跟住行,唔好開TC,由最細馬力開始,練到lap time 去到vehicle record 頭20就再換部大馬力啲,進步好快,開頭唔好成日轉車

唔好長開racing line, 熟左路就熄左佢,迫自己習慣記brake point 同turning point, 唔係你會倚賴racing line 轉色去控制車速

Pcars俾人屌得最多係FFB, 但其實如果你揀啱車,唔會差過AC,十幾部gt3有幾部係ok,其他真係死魚咁,部部gt3都500匹,但有啲車係過份地易揸,唔同車個experience 可以差好遠(可能真車都係咁?)

AC要有心機,花時間set 好晒先好玩,一開始
要係咁出出入入content manager 去試setting 真係好炆
軚盤呢
冇錢t300,有錢fanatec
出咗新一集不過俾人話好鬼伏
好似變咗另一隻 game
即係熄哂所有assist?
靠arcade mode既產物

我鐘意睇意大利佬 viperconcept 講車game, 尤其講唔同game既physics engine / 點樣Tune 車, 幾正的
佢啲遊車河片,笑到癲
好在佢有加字幕
ABS 可以keep, 反正你都要練唔著ABS下用最短距停車,你會發現係可以遲好多先brake

TC 就唔好開或者set 最少,練下救車同點俾油出灣,不過我online 時都係會開返
thx 宜家用緊真實mode
早兩日個TMX PRO到左 玩左半日 FH4 好似傻仔咁
懷疑緊自己個車牌點考返黎
Share ac
唔好咁大腳囉
或者試下教brake power, 高速時100%brake會剛剛好唔著abs
減左速,少左down force 要少返brake

其實都係一個肌肉記憶,好快會慣咗踩幾深,點樣慢慢縮腳,不過換左車就要再適應過
fh4 都用唔盡嗰軚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞