[勿提L'Oréal Group+第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #38

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
買咗兩枝新粉底

見幾個絲打都推乾肌用covermark 打算今日一放工就買佢老母

放左佢啦用carousell
好彩個陣無買

新手想學化眼影 係咪大地色入手最好

excel
visee
呢兩個老是常出現的新手牌子

仲有canmake

excel
visee

我前年都試過 好痛苦
你試下用blistex既medicated lip ointment 潤唇膏呀
同埋食下維他命B

我每個月去旺角都唔見有

唔見有
好彩當初kiko一黎香港開分店個陣即刻買左

excel
visee

仲有canmake

買咗兩枝新粉底

tracking係廢架
慢慢等下

asos出名慢,我都等緊

我多數等一星期左右
買咗兩枝新粉底

excel
visee

仲有canmake

我每個月去旺角都唔見有

唔見有
好彩當初kiko一黎香港開分店個陣即刻買左

我用laneige無事
十二月尾買果時日日用 第二朝都好潤 唔用佢又唔會突然好乾
我嘴冬天長期甩皮 佢係潤到我會堅持日日查

所以化妝品 護膚品真係人夾人

我前年都試過 好痛苦
你試下用blistex既medicated lip ointment 潤唇膏呀
同埋食下維他命B

見幾個絲打都推乾肌用covermark 打算今日一放工就買佢老母

covermark邊款 草本liquid 定草本霜

早排先清左啲過期唇膏

excel
visee

仲有canmake

所以我一直都冇咩心機化眼

試過有次咁岩sogo thankful week買set裝入面有橙色同黃色眼影(好似係)
然後有一日試下化啦
比個同學話我醜人多八怪
自此以後都係乖乖地做返大地主算

其實都係講開呻下 雖然自己唔會化 但好鐘意睇人地化得咁靚

我試過化完啲紅色眼妝 自己覺得太柒就卸咗重頭化返大地色 我諗我呢世都只會用大地色

試多啲
已經日日用紅色橙色眼影返工
同事都慣左

一開始畫少少係眼尾或者眼下先?
慢慢睇慣就冇野
以前返pt有個女仔唔化妝
見到我化會話我啫係講笑咁話嘩你塊面馬騮屎忽呀
但我果時唔濃 胭脂都唔誇 呢個係熟既男同事講(唔會唔好意思講)
之後我有排好攰 淨係base個碎粉
個女仔就問我做咩唔化妝
未習慣啫佢地 由其冇化開妝果啲 一見到你化就好大反應

呢個真 啲女真係好撚煩 化咗嗰日問你化成咁去邊 冇化嗰日問你做乜咁殘 我真係心諗

其實返工嗰度個女仔還好 係講下
但我識個係唔化妝 唔知佢有冇keep開
話 下你成日化妝咪皮膚好差又會黃(一副令人唔舒服既嘴臉)
我望一望佢又睇唔到佢有幾白同皮膚好
同埋真心我皮膚最差反而係以前暑假頹係屋企嗰陣
有化妝就注意多啲清潔 同埋一上你唔貼就會補救 皮膚好過以前放暑假

你唔化係你既事 但一副唔知想點既嘴臉去話人化妝
係咪好自豪自己無添加好pure好true

我都覺有化之後好左
不過我係淨底妝 同埋都懶保養
夜晚會落妝洗面皂保濕spray 咁
起身清水洗面就直接化

早排先清左啲過期唇膏

貴既唇膏唔捨得清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞