[勿提L'Oréal Group+第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #38

1001 回覆
13 Like 0 Dislike

早排先清左啲過期唇膏

貴既唇膏唔捨得清

呢句真 仲要隻色靚 當收藏

早排先清左啲過期唇膏

貴既唇膏唔捨得清

我會破壞下 例如溶左佢/用黎畫下畫/亂化下 先捨得掉

我都覺有化之後好左
不過我係淨底妝 同埋都懶保養
夜晚會落妝洗面皂保濕spray 咁
起身清水洗面就直接化

化左妝皮膚好左
細個懶得搽skincare 覺得好煩
但而家唔搽既話就唔貼妝 仲會keep住濕敷貼埋deep clean
再換一啲貴少少既skincare 而家皮膚真係好左好多
下星期過台灣
可以瘋狂買玉容散面膜 上次托咗三百塊返黎
下星期過台灣
可以瘋狂買玉容散面膜 上次托咗三百塊返黎

我前年都試過 好痛苦
你試下用blistex既medicated lip ointment 潤唇膏呀
同埋食下維他命B

我用過DHC,仲衰
本來以為唔夠潤,咪查DHC囉...點知越來越敏感
痕個陣我會用blistex
平時就用Curel

有冇絲打有用開lush洗面
近排佢出左隻復活節洗臉膏 見佢145$200g 買黎試下
但發現清潔唔夠勁

啲粉刺清完兩日後又係返到
之前用過ella果隻黑色膏(乾左meet走啲粉刺)但作用唔大

留名學野

早排先清左啲過期唇膏

貴既唇膏唔捨得清

但發現清潔唔夠勁

之前用過ella果隻黑色膏(乾左meet走啲粉刺)但作用唔大

留名學野

淨係覺得佢啲沖濕皂好用
洗面皂反而唔敢試 雖然佢主打話天然 但我都會「形」住佢香料好勁咁 所以無買佢洗面 值得推既我認為係薄荷泥deep clean mask
至於你話用乾左meet走佢個種去粉刺產品我唔多建議 撕出黎個陣會好易扯大左個毛孔 反正敷野軟化粉刺再慢慢推佢出黎相對上無咁易整大毛孔阿 事後謹記敷番野收毛孔
但發現清潔唔夠勁

留名學野

淨係覺得佢啲沖皂好用
洗面皂反而唔敢試 雖然佢主打話天然 但我都會「形」住佢香料好勁咁 所以無買佢洗面 值得推既我認為係薄荷泥deep clean mask
至於你話用乾左meet走佢個種去粉刺產品我唔多建議 撕出黎個陣會好易扯大左個毛孔 反敷野軟化粉刺再慢慢推佢出黎相對上無咁易整大毛孔阿 事後謹記敷番野收毛孔

muf 碎粉 控油 ?

我前年都試過 好痛苦
你試下用blistex既medicated lip ointment 潤唇膏呀
同埋食下維他命B

我用過DHC,仲衰
本來以為唔夠潤,咪查DHC囉...點知越來越敏感
痕個陣我會用blistex
平時就用Curel

muf 碎粉 控油 ?

去左covermark 得一隻碎粉無珠光 保濕嗰款好大盒 買唔買佢老母好

muf 碎粉 控油 ?

邊間 好抵

早排先清左啲過期唇膏

貴既唇膏唔捨得清

不過變左枝唇膏臭臭地 焗住dump
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞