[勿提L'Oréal Group+第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #38

1001 回覆
13 Like 0 Dislike

tracking係廢架
慢慢等下

tracking係廢架
慢慢等下

asos出名慢,我都等緊

你呢個情況咁似之前d人用左水光針mask
用個陣皮膚好好 唔用個陣就出事

一大罐啊,點處理好
個陣上網睇review加上有人話好用
咁的確日日用係好既
不過估唔到一停就仆街
真係嚇死人

唔好再用啦 一大罐浪費左定你個唇重要d
換d好既lip balm先(organic beeswax,植物油做base個種 應該會無咁易敏感?)

唔用好浪費,不過無辦法

好想發洩 想買野

好想發洩 想買野

絲打有無同男朋友傾過
買野都係一個好短暫嘅舒緩嚟嘅
朗豪坊個度而家做緊好多set裝優惠
絲打想買下野可以去睇

好想發洩 想買野

絲打有無同男朋友傾過
絲打想買下野可以去睇

好想發洩 想買野

絲打有無同男朋友傾過
絲打想買下野可以去睇

睇到落仔個度 真係好想屌你呀絲打!
一句講曬 分手啦

好想發洩 想買野

絲打有無同男朋友傾過
絲打想買下野可以去睇

一句講曬 分手啦

我都搵到你個post 係個度留左言啦
Btw 想問下其他絲打 朗豪坊個度 有無乜野心水選擇 見到好多都好平好正

好想發洩 想買野

絲打有無同男朋友傾過
絲打想買下野可以去睇

一句講曬 分手啦

我都搵到你個post 係個度留左言啦
Btw 想問下其他絲打 朗豪坊個度 有無乜野心水選擇 見到好多都好平好正

等緊5月sogo
真係好黑人憎
化唔化關你撚事咩 你唔係以為我化比你睇下嘛
成日比啲八婆單打 話自己從來唔化妝 話我化妝好有毅力 好大洗又乜又七 (真係難聽過講粗口)
我真係唔明點解有人會為"從來冇化過妝"而自豪
講真 我又冇屌你素顏 你做乜要話我化妝啫

見幾個絲打都推乾肌用covermark 打算今日一放工就買佢老母

我前年都試過 好痛苦
你試下用blistex既medicated lip ointment 潤唇膏呀
同埋食下維他命B

飲多d水有無用

tracking係廢架
慢慢等下

我7號訂,前兩日先收到(21號)
慢撚到 好驚寄失

買咗兩枝新粉底

轉base?
我想講之前絲打話laneige 個lip mask一唔敷就有問題,我今日都有d懷疑係咁。
事關我日日都敷好厚先訓,咁第二日的確好潤好正,今晚臨訓做運動太累直接訓咗,點知訓訓下覺得嘴好乾好痛,仲要紅曬有d似發炎咁,一日唔擦已經係咁,搞到三更半夜都要起身厚敷個嘴先訓,敷完即刻舒服曬。
但係依家有d驚,應唔應該繼續用好
我打算隔多個禮拜又試下停用先

果個係我黎
話說上次我上黎講左之後就開始停用
頭兩日成個嘴唇邊邊果一圈好乾 紅晒 同埋有少少乾到痛
之後幾日夜晚搽返普通凡士林/jojoba oil
而家個嘴正常返

但罐laneige lip mask仲有好多 為左唔好浪費 有時化妝前會當潤唇膏咁簿搽 到上唇膏前抹走佢
想問除左咁仲有冇令佢快啲用完既方法

我對住個一大罐,我都心情矛盾,真係唔知繼唔繼續好 我完完全全一停咗就同你症狀一樣

絲打 我勸你都係停一排先啦
唔好搵自己個嘴黎較飛呀
我果陣一停就變沙漠唇
開頭以為係搽得唔夠厚/唇邊冇搽到
之後再厚敷啲 一停又係咁
嘴唇邊仲有少少細細粒 痕痕地既野 似係唇炎

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞