[勿提L'Oréal Group+第一頁有懶人包] 化妝品及護膚品討論區 #38

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
當年單嘢咁耐我唔係好記得咗
不過我都係衰㗎啦 以後唔買 屌細力啲

唔緊要
不過你唔講我唔知原來d&g有出cosmetic product

我都係
完全討厭到冇理過佢出d乜

啱啱google完,d包裝完全唔係我口味
好有可能見完直接無視咗
我想問朝早化完妝 夜晚塊面好乾係咪正常架
我而家係乾肌 朝早個次序係 the ordinary 透明質酸同moisturising factor 之後防曬遮瑕少少碎粉
夜晚塊面乾到裂 啲護膚品係補濕架

唔乾呀會出油 但我又唔覺得好滋潤好笠喎
我朝早夜晚用既都係一樣
大家呢排有咩ride or die share

邊款 遮印定黑眼圈

邊款 遮印定黑眼圈

你估我依家打你工呀?了解品牌concept
on9

仲要係咁叫我自己上官網睇左先黎買,我心諗你咁撚閪係買都唔搵你買啦八婆 自己化個妝又衰

我都有試過去朗豪坊呢間,一樣係買tinted moisturiser ,個ba又係咁講,除咗無叫我上website 睇 俾錢嗰陣問佢支防曬主要成份係乜,佢唔識答個樣閪到一個點 從此blacklist香港bm
真係好黑人憎
化唔化關你撚事咩 你唔係以為我化比你睇下嘛
成日比啲八婆單打 話自己從來唔化妝 話我化妝好有毅力 好大洗又乜又七 (真係難聽過講粗口)
我真係唔明點解有人會為"從來冇化過妝"而自豪
講真 我又冇屌你素顏 你做乜要話我化妝啫

洗面粉 好耐之前我係舊登有推過
日日用用到年半
貴少少但除開平過哂開架
仲有分膚質,我用油肌嗰款有加抹茶(好似係),仲可以攞多啲當去角質mask用
潤唇都正
不過個包裝好易入菌

其他skincare有啲overpriced
不過呢個問題所有專櫃brand都係咁 所以唔洗care

除左b5都應該有少少

唔緊要
不過你唔講我唔知原來d&g有出cosmetic product

same

唔緊要

same

我好鐘意佢個style
覺得人生點都要有條佢既裙
但兩個創辦人之前反gay marriage
Elton John仲話要boycott d&g
屌佢意粉天主教咪撚咁多嗲
本身見到佢啲鞋啊袋啊起哂機都即刻變陽痿

仲有我女神Scarlett做cosmetics fragrance既代言

唔緊要

same

我好鐘意佢個style

仲有我女神Scarlett做cosmetics fragrance既代言

D&G唔係出名gay佬牌咩 我上幾個season出啲tee/hoodie好多都有gay成份 講gay佬fd講 佢地打晒飛機 不過花花草草design真係得佢地做得靚&elegant
唔講都唔知佢地有cosmetic line +1
新人留名
最近美國sephora 打折屌左set 好抵嘅套裝
好期待

唔緊要

same

我好鐘意佢個style

D&G唔係出名gay佬牌咩 我上幾個season出啲tee/hoodie好多都有gay成份 講gay佬fd講 佢地打晒飛機 不過花花草草design真係得佢地做得靚&elegant

gay還gay
佢地話咩一個家庭就係要有一男一女
用意粉身份打j話自己好著重一個家庭類似係咁
https://www.google.com.hk/amp/s/amp.theguardian.com/music/2015/mar/15/elton-john-boycott-dolce-gabbana-synthetic-ivf-babies-comment

唔緊要

same

我好鐘意佢個style

gay還gay
佢地話咩一個家庭就係要有一男一女
用意粉身份打j話自己好著重一個家庭類似係咁
https://www.google.com.hk/amp/s/amp.theguardian.com/music/2015/mar/15/elton-john-boycott-dolce-gabbana-synthetic-ivf-babies-comment

不過最後道左歉 可能驚宜家支持gay marriage既人太多佢會冇生意做
但係見到咁都唔開胃
根本就係歧視但又扮冇
其實有冇人真係堅持到長期用cream棒括cream

有gel甲就用棒

有gel甲就用棒

好似幾薄
d&g啲唇膏同香水都好似好正

個人對呢個brand無乜好感

點解呀

無好感+1 諗返起當年d&g事件

同lancome一樣睇唔起香港人既牌子

同意
所以有錢都唔會買

但會用落其他品牌度

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞