脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 20

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我都係一直以黎用啲靚嘅洗頭水或者gel
基本上每日甩嘅數量唔超過10條
洗頭最多4-5條
呢個數量根本就唔會覺得自己會甩頭髮

所以開頭見額頭開始M以為剪頭髮剪衰左
好似話好多藥房都唔洗醫生紙就買到,不過我都係係醫生度直接買正廠藥
所以理論上
睇完醫生開左生髮水,保康絲同Revivogen MD洗頭水
洗頭水就隔日用
我本身個頭頭髮髮質好乾,但係個頭就應該有少少油
應該平時用咩洗頭水好??
應該用油性同乾性定係市面上普通防脫髮洗頭水好?
謝謝巴打回覆
一直都係咁
可以試下用有Ketoconazole成分既洗頭水?隔離有個post係講頭油頭皮問題
其實係真係你甩多都唔知姐 正常無雄禿 唔只咁少
想問下各位巴打, 夏天會唔會比其他季節脫多左頭髮呢?
點處理白髮?
多謝巴打詳細解答,係咪姐係甩既幼頭髮多過正常頭髮就出事?
各位巴打 我今年廿三
前額天生m額 但20歲果時開始再甩得勁左
條髮線開始再高左 又有啲位甩左一忽
令到個髮線好唔整齊 個陰成日好似有忽特別疏
最後21歲去左睇醫生 佢叫我食保康絲但冇叫我用倍健
食左到依家兩年 甩頭髮問題都冇左
但個額就冇好過
會唔會話用埋倍健會令個額好啲?定好似依家咁唔甩就當贏?
求指教
有無人用Alpecin? 效果如何?
想問Finasteride係咪得藥丸,無出外用藥水?
Minoxidil 係咪藥丸同外用藥水都有出?

利申:比較初期,唔想食藥住
其實冇雄禿既人會唔會甩幼髮?定係得雄禿既人食保先會咁?
巴打去睇咩科嘅醫生?
普通家庭醫生定專科?
初期已經要睇醫生食藥
生活習慣會唔會有關係?
係咪戒丁同早d訓都得?
有冇人用 5% 隔4-5個鐘會頭痕 唔知係咪太油個頭多左瘡
我去睇皮膚科比左呢支我搽
咁藥房買M字額嘅藥巴打們有咩推薦
有冇人知上個post有巴打話2000蚊有12盒韓保嘅藥房係邊區?thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞