脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 20

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

近排比屋企人提先發覺上面攪成咁, 其實我不嬲頭髮偏薄, 想問問應該係咪睇下醫生先, 自己唔係太想亂試藥先.

有冇醫生介紹, 唔該大家
巴打幾歲
之後就生返 無再甩過?
用咪生 唔用咪甩
恭喜哂!你屋企人有冇雄禿?
無 得我一個係咁
典型雄禿,唔洗睇。食保記頭頂毛囊未壞死可以救返,停藥就甩。

你想睇醫生確定搵皮膚科,應該3分鐘開藥比你走得。
40 有2, 其實自我安慰咁話, 冇咩所謂, 始終已經做咗阿叔, 當然有得用藥keep 住現況都想試試.
就係剛剛問過睇開皮膚專科, 護士話佢地只睇鬼剃頭, 其實甩頭髮一律唔睇.

如果一直唔食藥(如保記), 係咪情況只會惡化落去, 最終真係頭部上面禿晒
因為雄禿睇醫生個醫生無咩可以做到,一係開保記,一係開噴弋隻。

基因講唔埋,有可能你最多去到3期,有可能去到7期。

當然你食藥就要考慮保記有可能帶比你嘅副作用。
唔該晒, 其實方間咁多咩增髮中心, 有冇d 可以介紹呢, 其實我點都想斷下症先, 可能佢都係開保記藥, 但都想聴下佢地講講, 玥睇下有咩副作用.
你睇多幾個醫生再做決定啦。

噴弋隻我自己未試過,我覺得唔方便。但我知有機會影響血壓,心跳嘅問題。啱啱用有狂脫期。停用半衰期好似半年。

保記有機會影響性功能,性慾下降。停用半衰好似8個鐘。女性唔掂得,粒嘢皮膚接觸都會影響荷爾蒙,計劃懷孕就最好唔好食。

一般呢兩隻嘢3個月至半年就知對你有無效。
唔該晒, 等我再考慮下先。 不過睇過之前d post 話如果毛囊壞死咗, 係咪基本上用咩藥都冇得救, 除咗植髮之外.
壞死就無得救,植髮都要食藥嚟穩定你未甩或者有機會甩戈d。

我24歲,本身頭頂個旋都好大下,想問下我咁樣係咪已經開始禿頭?但我又唔覺有甩得多頭髮
右邊冇咗一忽 唔知係咪天生 18 歲咁樣係咪好大問題
有日沖完涼無啦啦覺得自己髪線好高 唔知係咪天生 但係冇乜甩頭髮嗰啲
同我一樣
咁都仲唔肯食藥就祝你好運
想問狂脫既時候洗一次頭甩幾多條大約?
好難答你 我無認真數 唔數好過數
咁講攪都我好驚睇黎都都睇睇先, 係咪保記一定醫生介紹先買得, 還是去藥房就買到.
又啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞