脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 20

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
頭頂有冇禿?
20歲 用噴係咪好啲
同埋前額小m 頭頂 見到小皮 係咪雄禿了
家族無禿頭
轉食新髮靈
有冇用微針+minoxidil巴打講下效果如何
大獲,好似有禿
係日本網買咗口服minoxidil
睇下用代運寄唔寄到過黎
大家有JCB卡/又識日文都可以自己買
無醫生處方食降血壓藥
巴打小心

請問有冇禿
有Finasteride成份就得

植髮主要係改善髮線。
頭頂加密都可以,不過 加密植髮 難道比 普通植髮 要求技巧同設備高啲,因為頭皮重有未死原生毛囊,新植上去嘅毛囊有機會影響原生毛囊甚至整死原生毛囊。
效果因人而異
每日用藥份量係藥廠訂出嚟for general同拎FDA approve,有人或醫生會調節份量。
有興趣可以睇下依篇

Dhurat R, Sukesh M, Avhad G, Dandale A, Pal A, Pund P. A randomized evaluator blinded study of effect of microneedling in androgenetic alopecia: a pilot study. Int J Trichology. 2013;5(1):6-11. doi:10.4103/0974-7753.114700
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3746236/
有時間詳細睇
上年出左意外,做左兩次手術
做完手術之後半年倒發覺頭髮好稀疏,起碼小左40-50%,係見頭皮(睇返前年年尾旅行相仲係好多頭髮)之後又剷青又揸生髮水,四五個月都無料到已放棄

初初發現既時候沖涼數下頭髮,每日都有差唔多一百條。而家好似穩定左,每日甩十零條

想知有無師兄又係突然急速大範圍脫髮,唔係禿光,係成個頭稀疏

雖然另一半唔介意,但係我都唔想咁後生無頭髮利申31歲出意外後脫髮
樓主可唔可以覆返上面我嘅圖?
見兩邊無以前咁密
做頭皮檢測有冇用?定睇醫生?
等我一年後又做你依個問卷先,其實我覺得樓主應該將依個問卷調查置頂
好想紋髮剷平頭 唉24歲咋
睇醫生應該睇咩科?有冇推介
請問香港邊間植髮可靠價格相宜?雍禾如何?
建議一日食半粒
想問係森髮買嘅Rogaine點樣可以分辨佢係真貨?好驚買到假㗎,依家唔敢搽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞