脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 20

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
正既應該
五百應該冇可能除非屈記呢D買
我係其他店都應該係呢個價
但見佢黃專登出去買
因為印象唔過四百兼拆盒
依4隻 Regaine Rogaine Kirkland Regrow 有無分別? 各種幾錢? 係咪有minoxidil 就得
而家廿九歲,由細到大D頭髮都係勁幼勁軟,
而家應該係第二期尾至第三期頭
頭頂開始疏,一有燈係頭頂射落去會隱隱約約見到頭皮,
前額已經成個M字,D毛已經開始疏同幼
諗住食藥加植髮
想問食藥既話係咪食呢隻都OK?
本身植髮係想植條髮線加補下個頭頂
但上網睇好似話唔2,3期唔建議植髮
同埋植髮係咪主要係用黎救條髮線,對頭頂冇咩用
都係果啲

如果確認係雄禿,
西醫公認有效而且通過FDA就係 食Finasteride 同 搽Minoxidil
不過有少量機會有副作用

不過唔一定會變返粗同長,好多時只係減慢惡化。
成效因人而異
頭皮敏感搞到脫髮? 要排除致敏原
如果嚴重的確係有機會永久脫髮
Minoxidil個說明係話搽係脫髮嘅位置,無特別指明diffuse。
我估係搽曬。
睇下有冇其他巴打有意見畀你

你可以參考regaine官網
https://www.regaine.com.hk/faqs/how-to-use
謝謝你!
上次買左6 個月 韓保就食晒! 有冇又人會買? 而家個價幾多??
我個CASE: 韓保 + 5% (一日2 次) 5個月
(1) 中間都係比兩邊薄, 個M 額有小小改善.
(2) 未有肥仔波,
(3) 少左性慾
有小小改善, 咁繼續食lu
怕唔怕成頭油/勁多頭皮 ?
會唔會係 皮脂腺乜乜乜?
想問如果唔記得食一日藥或搽一次藥係咪即刻仆街

想問咁既情況係咪唔洗搽野住? 用天然洗頭水就足夠 例如Apivita果啲?見自己有時gel勁少少有光射都疏 搞到依家日日諗
都幾禿啦喎應該要搽嘢啦
你係好在意價錢差個十幾蚊,其實去樓下藥房同佢講要保記就得
想睇下食左幾多年vs服後效果
你唔係好在意價錢差個十幾蚊果話
係咪算初期 直接睇左醫生先?
就咁睇都似係第三期啦
點會係初期...
想確認係雄禿就要去睇啦師兄幾多歲?
Ching 韓保你買幾錢 邊到買?介唔介意影張相睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞