脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 20

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
巴打頭皮好多?
唔好比壓力自己
如果你有遺傳,壓力大會加速脫髮
森髮都係試下
呢樣真 幾時都話搵多d 錢 去植髮買藥食 做實際行動好過日日照個頭
又唔算多 洗完頭有兩三塊咁
不過好大塊
想問下如果唔係雄禿而搽5%會唔會仲衰?
食藥
應該係Kwai Hing 個頭個間. 之前 有巴打同我夾去個頭買都係2000 蚊12 盒
轉用泡沫 有三支Kirkland 水濟 平放
想問下 minoxidil 5% 幾錢 邊度可以買?

巴打們點睇Maro嘅防脫噴霧?
預防脫髮
對雄禿 只有食藥搽野先有用
上年開始出頭瘡,越生越多,有啲仲含膿
之後啲瘡結蕉又頭痕又甩頭髮,有啲頭髮甩出嚟痴住粒沖脂粒咁其他頭髮都開始變薄同幼
咁開始睇醫生,食A酸,食咗一年真係好咗,但頭髮都仲係幼咗。
諗住食完一年會斷尾,就停咗。隔幾個月又出番
之前睇中環方慶生醫生,但覺得佢趕時間咁都唔聽人講嘢
有咩醫生推介有咩方法可以改善頭瘡同強化番啲頭髮
細佬我27歲
其實d 人成日話做尖加劇脫髮係咪真? 佢地話做尖增加雄激素 加速雄禿脫髮
都係,就算 無打針練gym 既人 都係同正常雄激素既range 除非打針 無啦啦多勁多hormone
有一半人都會自己好翻,
不過如果維持一段長時間都未好就去睇皮膚科相關醫生。
應該會開類固醇畀你。
咁脫髮正常都係成條咁脫嘅。
你又成日暈,可能係貧血?缺鐵? 其實好多原因
唔會話無用嘅,多個專業人士一齊囉,同埋有啲藥要醫生處方
人類對頭髮認知好少架炸
其實唔一定,只係建議。
因為條原生髮線會一直向後退,驚你太早植條髮線太前,但原生髮線後退就會變到勁奇怪。
其實目前所有治療雄禿嘅方法都係要KEEP住做一世(包括植髮),
但問題你捐髮區啲頭髮可以夠你做幾多次植髮呢? (你植FDA BAM咗嘅嘢另計)
所以植髮一般係最後手段嚟。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞