脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 20

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
請問倍健先唔洗醫生紙去買?
搽完係咪立黐黐同4個鐘後先洗頭?
倍建唔洗醫生紙
但一定要有註冊藥劑師在場
萬寧屈臣個啲藥劑師收咗工就買唔到
咁複習...藥房有無得買?
話咁快食咗一個月藥,食咗好似冇食過咁,剩係覺得個頭冇之前咁油,性慾仲勁過之前,聽日去覆診順手買藥了
目前食左2年保記 想問下一星期淨係食2次 其實有冇效?

其實我已經好耐隔日食 有時唔記得就會隔2 3日先食一次 但頭髮方面都冇咩問題

然後就諗緊 如果停藥又得唔得呢 因為開始怕性功能障礙既問題 目前扑野都有時會搞搞下軟左 但我記得未食前都有試過1 2次 搞到好煩惱依家

唔知停唔停好
補充番 植左2次髮
有冇人係森髮買rogaine,拆開睇點解會係大陸寄過嚟,係咪徦嘢嚟,好驚
留名
你接受到個效果咪得
藥房
有啲藥房都有得買,你問下就得
有人問話前額用5%無咩用,其實真係睇人,我就係前額有用過鑽位既例子,大家碌番上上面搵番我貼既圖就知,我都上hairlosstalk個D FORUM睇左好多POST之前,我只能夠講5%定保記都好,前額又好,鑽位又好,DIFFUSE THINING都好,都係有機會有效,有效定義可以係甩慢左,KEEP住唔惡化,生左毛,頭髮粗番或姐生番好多,大家覺得接受到副作用既就可以去試,唔用既9成9都會愈黎愈差,都有人會甩到穩定左既

同埋大家唔洗數住甩幾多,我食左咁耐用左咁耐5%,用5%個陣都會有粗有幼髮甩出黎,數量唔定,在時多有時少,我覺得由其用左5%係容易甩得多生得多,你睇下個原理就明,但我係比最初甩少左幼髮感覺上,同整體甩少左感覺上

個人建議係用左先講,副作用勁咪停或姐減LO,最少用半年至一年先定斷有無效果LO,效果KEEP到幾耐我而家用左藥兩年都仲OK,未來就唔知
有人問話前額用5%無咩用,其實真係睇人,我就係前額有用過鑽位既例子,大家碌番上上個POST搵番我貼既圖就知,我都上hairlosstalk個D FORUM睇左好多POST之前,我只能夠講5%定保記都好,前額又好,鑽位又好,DIFFUSE THINING都好,都係有機會有效,有效定義可以係甩慢左,KEEP住唔惡化,生左毛,頭髮粗番或姐生番好多,大家覺得接受到副作用既就可以去試,唔用既9成9都會愈黎愈差,都有人會甩到穩定左既

同埋大家唔洗數住甩幾多,我食左咁耐用左咁耐5%,用5%個陣都會有粗有幼髮甩出黎,數量唔定,在時多有時少,我覺得由其用左5%係容易甩得多生得多,你睇下個原理就明,但我係比最初甩少左幼髮感覺上,同整體甩少左感覺上

個人建議係用左先講,副作用勁咪停或姐減LO,最少用半年至一年先定斷有無效果LO,效果KEEP到幾耐我而家用左藥兩年都仲OK,未來就唔知
最快見到成效都要3個月,你keep住用啦
有冇人搽完minoxdill仲差左, 搽左10個月仲甩多左咁, 有keep住食藥同搽
我有 每幾個月就甩一劑 大概個半睇
之黎又會生返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞