脫髮 救髮 植髮 紋髮 織髮 用藥買藥謬誤討論 暨 你問我答 20

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
樓主 想問下脫髮想睇醫生邊間好d 最好平靚正
生髮水係咪一定要醫生處方先可以去藥房買?
一支幾錢用幾耐?
有脫髮問題 頭髮愈嚟愈稀疏
有無產品介紹
利申絲
有冇人知溢脂性脫髮用呢支洗頭水有冇用
小弟7月中開始甩頭髮 上個禮拜去左睇醫生 佢求其望左兩眼話我係溢脂性皮炎搞到甩頭髮
但小弟用左成個禮拜(隔日用)都唔見有乜改善
小弟得20唔想咁早冇晒頭髮
補充番 我每次洗頭或者摷個頭都總會有三四條甩出嚟係手指罅到

啱啱先發現 各位師兄 係咪開始嚟料

想睇醫生有冇邊個比較好
21歲,醫生話係第四到五期
驗曬血冇事,證實係雄禿
今日開始食第一粒保康絲
有無圖睇 咁後生去到咁?
如果嚇親大家就講定聲唔好意思

好明白你感受 加油 食左藥先
多謝巴打 希望隻藥有幫助之餘,又唔會中到副作用
日常生活點 有無比人話過你個頭
巴打加油
身邊朋友都會笑下嘅,但都唔知算唔算好彩
自己天生就額高,可以用呢個理由同佢哋講我唔係甩頭髮
但越嚟越m字,應該都暪唔到好耐
巴打加油 醫生有冇叫你搽埋生髮水?
巴打 你都係家族遺傳? 你老豆好後生又係開始甩?
20歲絲 個頭由上年年中開始越黎越薄 宜家直頭唔洗撥開啲頭髮都見到頭皮
上星期去睇醫生話係女性型脫髮開左倍健俾我 但用咗一個星期覺得好似仲薄咗咁係咪一開頭用都會甩?
應唔應該停左佢定繼續用?
上網買左 Kirkland minoxidil 5% foam 噴出黎好似好水 同上網睇既唔同
加油呀巴打
仲以為係自己開post
呢個醫生話搽完藥水會好笠,叫我唔好用住
但其實之前睇過第二個醫生有開比我搽搽完又真係癡埋一pat咁
最慘係老豆老母都冇甩唔知會唔會係隔代遺傳咗,我阿爺阿公都甩
食緊保康綜,但老婆有左,睇過啲資料,話小心啲精液就得
但都怕,最後停左藥,直到老婆生左後先食返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞