[祝牛佬早日康復!]龍虎門暨港漫討論區 04

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
完全唔覺佢 d Q 版靚,
仲想食呢條老本,又玩埋儲卡,
返屋企啦池上景琛
多幾張卡賣貴五十
佢係咪忽撚咗
點解唔出 7 色封面呀
添食個時你驚唔會
海虎二初期冇,中後期先包膠袋
係,海虎2就要笠膠袋
唔好再對肥良有期望啦,佢無飯開山窮水盡都唔會寫得返舊時肥良方程式個種情義矛盾架啦
見有人提起馬Sir 老婆,冇記錯佢係玉郎寫畫部第一批亦係最後一批請嘅女助理,做咗阿Sir 女友之後响書展見過兩次,真人真係好正
咁睇嚟3個都溝到過靚女wo
肉狼有黎姿
我以前好鍾意佢漫畫少年D畫,不過畫完街霸後
就算畫番Q版都同以前唔同左
咩呀,馬蛇老婆唔係做保險嘅咩,我記得果時專欄講過,佢同保險女友結識經歷嘅,即係同佢出席投票大會果個丫嘛
就算寫得返你都未必覺得好睇即係好似tvb啲豪門爭產劇咁, 第一次你咪覺得勾心鬥角好好睇, 拍多兩輯你都覺悶啦
我都唔會expect肥良再有咩出產, 一套海虎便足以奠定他的地位矣
姦興同海景深兩兄弟真係環保撚嘅大敵,
永遠佢地經手嘅野都令紙張直接變成垃圾
我只係心up 而家再冇咁
有劇情,打得好睇,又有創新感嘅港漫啫,
如果有返2本有咁嘅水準,
港漫唔使咁折墮啦
講真肥良啲劇情我覺得係介乎有與無之間 好似海虎有唔同勢力、每方勢力有幾多兵馬, 但都係流於設定, 講到尾咪又係嗰一兩個強者打; 唔同強者有唔同理念而衝突……但去到後面又他媽的多餘, 淨係強者嘅基因已經足以令佢地打餐飽
世界變化都太快啦,大家除咗易接觸日美動漫,又有netflix d 劇,條curve 拉高咗...
咁我可能記錯,多謝指正
李浩東改左唔叫大鬧龍虎門專欄有講點解

李浩東真係做緊肉狼講既小子成長橋,仲要係講得好果隻。不過睇埋今期覺得李浩東性格幾乞人憎。
通常呢d 性格角色日後會有重大挫折
牛佬起稿明顯比吳文輝好太多 希望牛佬唔好再偷懶比其他人起稿
今期李浩東專欄爆左騰訊連載緊嘅西遊3係葉明發編繪
可唔可以還完經又再取經
呢個係港漫本身嘅框框,因為每期頁數,製作時間,成本所限,
所以都只可以用設定黎輕輕帶過,然後集中寫幾個人互打,
我諗而家難處係點樣喺呢啲條件限制之下都寫得好睇,或者反過來運用呢啲限制,
將缺點變成優勢
又黎文戲連場的一期
情節緊密的一期
飛驚
係,拎住虎斷
火武真係愈來愈垃圾,我由1xx期買到前排終於頂唔順cut,垃圾級數比美尾段古惑仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞