[祝牛佬早日康復!]龍虎門暨港漫討論區 04

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
大肥由屌黃玉郎變到讚佢已經聽唔落
鍾SIR 翻抄帖木兒扮韓山童待女同朱元璋扮王保保D 橘
我唔覺得係抄,其實外國d super heroes 有面具果d都係咁比人插贓,只可以話係舊橋,但永遠make sense,因為呢樣野永遠都係wear mask既缺點
橋雖然係老,但係可以接受,不過不失

轉載香土
仲有佢同曹志豪食完飯 人地讚下黃玉郎 佢又180度轉變汰不知所謂 以後唔睇佢d節目
果段真係on9,明明係至尊會既無明,咁都認錯,話曬人地都出成兩期介紹佢有幾把閉
大肥自己唔熟書仲聲大大,做節目架你,有錢架,唔係做照義工架,做下功課啦
尋晚心血來潮睇返海虎2,
由頭去到地獄一打三,出地獄戰神,
再到奧加1v1身死,
十幾廿期一氣呵成爽快利落,故事推進,角色成長,伏線安排,而家睇返都覺得精彩

真係港漫嘅高峰,真係想像唔到肥老師之後點可以變到咁撚鬼五馬六,
定係佢當年好似棋魂咁鬼上身先有咁嘅狀態
今期新新龍畫面又靚返
海虎1 銷量上唔到佢心目中個位, 死敵馬蛇條刺又係心入面
又覺得自己好撚窮又無女, 爆發出終極力量寫海虎2.
如果當年有買實體書, 海虎2係二級書包左膠袋, 1/3 封面比黑色警告字樣遮左, 非常影響外觀. 但當時肥良就係夠膽咁寫, 所以海虎2好有爆炸力.
依家? 又有錢又有老婆, 生活安逸仲點有火. 人要仆街冚家鏟先成到才.
可能新風雷暫停, 又多番助理係新龍果邊
其實風雷傳停係咪因為唔想太落肉狼面
出埋更加無人買543
我唔係好信因為重新度故事而唔出
似乎係想避左個限聚令
係小貓 d 面相差 d, 小蛇又冇問題喎
其它都幾好
小玉個樣都正常左
雖然都未好似于若蘭咁靚
不過今期破相喇 唔記得佢當日有無食視肉
希望有 近年最靚女角 唔想佢有條疤
咁早已經有膠袋了嗎,我記錯左唔知海虎3尾段定武神先有,令佢變本加厲玩屎尿屁,好似唔玩對唔住個膠袋咁

記得果時佢都喺專欄酸過馬蛇有錢又有靚女友,
之後自己溝到件又淫又正,
海虎又咁好成績,武神鳩寫都掂,
搞到佢墮落左,行返前輩啲舊路

可能香港漫畫家真係要仆街冚家鏟先逼到啲人潛力出黎
肉狼,馬蛇,肥良,都係發左之後唔識寫書
有親咩,我又唔覺德哥會咁care 肉記,同埋今時今日個市場,邊咁有自信到可以打殘到人
我覺得德哥資源唔容許本新風雷衰,所以咁小心奕奕。佢專欄話無出版壓力,即係新新龍係頂得住,但如果出風雷而衰左,隨時累埋本新龍。

其實幾核突下
我都唔係咁識欣賞
我寧願睇甘小文
龍虎門Z預告

一連四期,每期送出共8款人物卡(四期合共32張),每本書只隨機送出一張,想儲齊8款,唔駛買8本嘅,幫襯特別版就0K(有齊8款卡,重附送一張珍貴閃卡)特別版$118

每張卡,卡面為人物卡,卡底更可合拼成一幅大图(32張便可合拼大图,如圖)
除咗呢個,仲有另一款特別版㗎,繼續留意公佈。

龍虎門Z,精裝A5尺寸,全書黑白132頁,四期完,售$68,預計九月出版
2020文化傳信授權作品
黑白
底色痴埋d 人面色,又咁多人樣,好難睇喎
呢個就係封面?
哦,個d 卡仔合埋大圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞