[祝牛佬早日康復!]龍虎門暨港漫討論區 04

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
次次都係假死
搵許景琛

睇黎向下炒都ok 的
尋晚大肥透露左文傳向肉狼既合作OFFER 原來係.....

舊龍白光後故事發展
肉狼點會接
即係東方真龍傳

文傳/杜比好醒 龍虎門個品牌炒返熱少少(只不過係升左3千書)就不停搵其他授權
鐘意玉郎味班老友記跌到6500, 佢又續寫舊著捱得著?
搵返趙汝德返來寫嘅話可能得嘅
想問下
即係文傳個offer係舊著龍虎門既後續?
有冇龍虎雙皇???

舊著新著一齊出咁能癲?
肉狼而家個濕鳩班底,offer 埋復仇者聯盟比佢都冇用啦
最後本東方真龍變到九唔搭八
我覺得係咁煲個金霸王,好似有私心咁。
但真正最失敗係話續舊著,但畫功同畫風完全做唔到!
無睇開呢本,同金羅漢有冇關係?
完全冇。
香港黑社會嚟。
就算佢肯接佢同胡家寶都寫唔番果D人物出黎
呢本野有外傳人物登場 - 練風雷,唔係王風雷,老祖宗之子
因為編劇係龍虎風暴個余兒

《漫畫回憶》童年時我十分喜愛的漫畫之一,就是由前輩上官小寶繪畫的漫畫《李小龍》, 為慶祝《李小龍50週年慶典》 , 小威出版社將會出版一系列李小龍漫畫紀念書藉,漫畫中蘊含著不少精彩畫面,而令我最深刻的莫過於[銅牌殺手]中銀螳螂大戰九紋龍時所使出的一招「冷月寒星」, 因當時作品以特別的效果來演繹,故帶給我一種時間被凝聚的感覺, 勁!

馬榮成畫
左邊果個冷月寒星有力水好多
個醫生阿伯係乜水
背景全黑用白線描番角色出黎真係幾前衛做法
前幾頁傾咗,估係藥王
神兵開始睇港漫 當年直情周街兵器鋪,神兵1 果陣個個星期等佢出,跟住追新龍,又買返舊龍睇, 追埋天子4 ,龍神 ,又追返天下合訂本,買左十幾廿年,幾年前完全唔買,到新龍轉左姦興,見撚到果7個黑鬼,7撚到上網睇都廢撚事 屌你老味,你同我講新龍升書 當年舊龍通天教篇幾撚好睇,依家落係姦興手,簡直係災難
其實都係架 只不過大家忍左bobo咁多年而家新新龍叫貼地返少少就多返人吹捧
但其實都唔係會睇到嘩嘩聲個隻 (特別想屌:佢可唔可以搵慶仔勾返靚d女角) 乜鬼野無名毒 真係會諗係咪睇緊龍虎門 搞到好似同人漫畫咁
當然都希望佢下一章真係會多返少少龍虎門味
圍繞返龍虎門對邪教或者邪教與邪教之間鬥爭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞