[祝牛佬早日康復!]龍虎門暨港漫討論區 04

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
潛能就潛能,異能就異能
風雷傳同新新龍
係同一時間線??

定另一故事完全唔關新新龍事?
鍾sir早幾期講過 係學美漫嗰種what if 式外傳
姐係唔會關事 唔會影響
上武當 但去錯少林寺
史提芬周
最尾買阿修羅順便買左
前半本王風雷啲畫仲靚撚過後半新龍預告
係牛輝問題定洪遠里岀事
牛輝起稿 洪遠里係勾頭 佢d頭睇黑稿都仲可以 一分左色d線同顏色溝埋一齊好難睇
可能伏線嚟,去錯假冒武當,遲d 出正宗九霄傳人
老老實實 睇到李中興嗰幾板風雷傳1 2創作解說
佢係咪仲覺得自己當年啲抄日漫韓漫
同垃圾屎橋好撚掂 仲好意思講
玩到玉記正傳pat 屎咁
Bobo佔大部分之外 李中興都係有份
韋陀又要廢功 柒了
咪係
點解畫咁耐港漫都唔識配合分色。
前幾期不勝戰神轟門小龍已經覺得冇黎氣勢
上期個十五滾畫面直頭廢到嘔血 概念係唔錯
畫岀黎鳩到
可能佢想保留少少玉郎味
畫到奪命狂呼咁
牛輝來架 你想佢出到福龍既角度咩
又有把聲同佢講 : 韋陀, 你一路都練錯九宵呀

買左綠版,好撚核突,原色靚好多
呢本只係特刊,好少故事內容,主要人物介紹,但資訊量都頗足,尤其戰國人物介紹。
中間有幾頁王風雷漫畫。袁家寶d 龍虎門面相同正傳味道唔同,要習慣下。但就係咁比我好重美漫感覺,同一人物係唔同主筆下有唔同感覺,個人覺得幾新奇,仲要係龍虎門。
中間有姦興自吹自擂王風雷傳創作解說
王風雷傳大量參考其他漫畫係人都知架啦
最尾有黎梗龍虎門預告,有王小龍比激光射
當然唔死得。
個人覺得本特刊非必買,但買左都唔會無野睇。
當支持港漫係ok, 尤其史無前例地擴展龍虎門宇宙,個人係非常支持
頭好似李重豪鉤
你岩,唔怪得D感覺咁唔同
補充:新王風雷似會延期,成本特刊都無講幾時出。雖然之前宣傳話會8月4號出。鍾SIR 話想多D存稿先出。呢個應該係德哥團隊既人力整限。
其實都好 而家咁既時勢出左都無心情去買
買左都無心情睇
我覺得轉咗手後,牛輝d 打鬥起得好過以前,有返技擊對招感
以前好鬼hea, 成日空中動物型相套d 拳腳花
鄺志德掛名主編 唔知佢有無起初稿
我反而幾想睇,依家已經無咩娛樂,睇港漫睇netflix 係最大樂趣
咁真係多得編劇度埋點打法,以前大寶唔識呢D,咪野野龍虎氣勁
劉定堅果時都好自豪話自己度橋會度埋點打比主筆跟
以前有掛名武術顧問 可能龍虎氣勁係佢度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞