[祝牛佬早日康復!]龍虎門暨港漫討論區 04

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
都睇左成20年玉郎味新龍屌足20年仲唔夠?新新龍頭5期明顯好有追看性 好耐無試過睇港漫係會期待下一期

班底沿用返牛輝同洪遠里 勾頭同黎志昌林業慶緊係無得比 但畫面衰極都係等於近幾年嘅新龍 如果覺得新新龍難睇 希望你買多兩本有玉郎味嘅543 我怕再買唔到幾耐
咁543 d 人樣正常好多 真係睇得舒服好多
呢兩期小靈個樣真係 乜撚野樣來
故事真係要睇埋下一章
呢一章我當俾佢搣甩陣玉郎味接受佢離一離題
太生活化真係好難代入龍虎門世界
太生活化都唔得,現代技擊漫畫不能太現代化
顯朕唔係比時代淘汰,係比某d讀者塗毒,思想不思進取,四五十年啦,龍虎門果個世界唔需要停留係果個年代
人唔進步就如龍虎543,比時代淘汰,龍虎5世(第一部)個未來感,而家睇都好睇,點解就唔可以接受龍虎門既現代感?
池上景琛而家仲有冇fans
細個自從街霸3到佢天行社差唔多本本都買齊
大個左知道佢狂抄就麻麻地佢

覺得佢最好睇係妖神傳
都係買個漫畫少年同超覇世紀
天行社當年去得太盡
狂出書,但係冇好似其他公司咁搵到一本台柱,
好多書出幾期貨仔就完
質素又係第一期後會開始下降
銷量反映讀者受唔受改變
當年蠍王唔差…可惜
玉郎有時睇得好辛苦同好煩,睇旁白多過對話,設定又古舊,每次一有新人出,
就一大推旁白介紹新武功同新組織架構
嗰時中學追佢本陳年街霸係幾好睇,皇者令霸者令之後3式昇龍之拳毀滅破空無敵都好有新意
皇者令照抄我若為皇
咁嗰時唔知
https://www.facebook.com/111486723970085/posts/126075299177894/?vh=e&d=n

鐘英偉之前拍嘅短片,講解黑龍對九死
仲要果陣根本係想出D兵器周邊 多過搞好本書
真係出左好多本書 但深刻嘅一本都冇
講到尾佢都係到街霸果水先出名

而家睇返街霸3 完全諗唔明點解阿龍係中間分界
個時傳龔如心想收購定入股天行社,所以佢地想攪到好睇
唔係掛 大纜都扯唔埋
王風雷傳係咪今個星期唔出住?
今個星期冇, 好似未定幾時出
突然又禁堂食又限聚 少左人出街 hold住唔出都合理
王小蛇賤到貼地
合理,我唔係fb專頁有寫,我都唔知火鳳出左新一期
我次次都係睇佢fb寫先知
下期王小龍封面幾靚
王小一族終於有報應多行不義必自斃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞