『薪火post』BNO 續期資訊(95) BNO 5+1 Home Office 出咗

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
各位想問下,我收到封email叫我補交資料,但我肯定份資料有寄過去,想要回覆佢地,但email底下有句
Please note that this email address must not be used for general enquiries.
咁我普通回覆佢地係咪可以用直接回覆?定我要用其他email address覆佢地?

唔該晒咁多位
好奇問句,除左香港人,世界上有邊度既人都係用BNO架??因為今日口交部話唔承認BNO,唔比用BNO入境,咁香港人好明顯唔係用BNO過去架啦
Same 帶望乜事都冇 直接批俾我
不過我係r moran
直接回覆
個EMAIL直接搵到個PE
依家得香港人揸bno
你啲文件無每頁mark pex no咩?照覆呢個電郵,真係要補時問電郵俾佢得唔得。
系統回覆黎 等多一排未轉status 再腥先問佢
有無人11/6 A Yates簽仲未收到
[member]有冇人用過登記事項聲明書/證明書?
人事登處可以出到,show到d 名 點變,出生日期[/member]
你屋企人本身有冇bno?
唔係啦,佢直接叫我郵寄補交改名文件,係一個單獨額外地址
有啊,好似都寫埋份文件係改名文件,我依家準備email問下,不過見到佢叫我補交資料個pdf寫要正本,但我當初俾既係影印,所以唔知得唔得。但我其他都係影印佢又冇叫我補交
係喎講起宣誓

因 應 2019 武 漢 肺 炎 的 最 新 情 況 ,民 政 事 務 總 署 轄 下 的 民 政 諮 詢 中 心 於 二 零 二 零 年 七 月 二 十 日 起 暫 停 開 放 , 直 至 另 行 通 告 。

如 有 查 詢 , 請 於 星 期 一 至 五( 公 眾 假 期 除 外 )上 午 九 時 至 下 午 五 時 致 電 2835 2500 民 政 事 務 總 署 查 詢 熱 線 。
一陣俾人好入境處咁火燒就唔好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞