『薪火post』BNO 續期資訊(95) BNO 5+1 Home Office 出咗

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
昨天見有人報告 7/7 簽收的都轉左status
已派送並簽收: ANTHONY YATES
已簽收, 係咪都係佢負責繼續搞?
係呀,無㗎喇,得返hmpo內部記錄囉。
當然唔係啦
有無巴絲同一狀況
真中身分證大法?
然後又被reject?
咁似我

根據我同HMPO咁多年嘅周旋,我覺得佢嘅講法唔可信
想問副簽方面

副簽人如果係有BNO
咁交文件個時要唔要影印佢本BNO去寄?
冇錯,只有當年入境處出錯護照,或者,身分證出左之後再提出終止BNO申請先會出現咁嘅情況
印象中你都P左有年幾兩年喎,我好耐之前已經見你喺度
兩份件可以相隔最長兩星期,有時新bno會遲過文件,好正常。
‘Bno 唔係British’ 係匪語嚟!
‘Bno 唔係British’ 係匪語嚟!!
‘Bno 唔係British’ 係匪語嚟!!!
Sam哥,我無兩年,不過我入嚟時,連登收緊咗,暫時我呢期入到依家,都係長P。無所謂啦,p牌仔咪貼地啲囉。
因為副簽個到話好似唔係英國既就要影印
首先BNO 係英國護照,
副署人如果揸英國護照(British/Irish passport)係唔洗影印佢本護照的資料頁比HMPO(因為HMPO有record)

你可以睇doc 或者副署頁,我記得係有寫既

(有錯既話麻煩各位巴打屌細力d)
咁BNO係唔係英國護照?咁又如果BNO唔係英國護照既話,其實係一本咩護照?唔通係土共護照?
梗係土共護照啦 可以話唔認就唔認
唔該晒!
Here
新版藍色封面嘅bno寫乜?第一行大大隻兩個字!
點解被reject?點覆你?

btw我決定課金試一次
印CANCELLED PASSPORT封EMAIL
你周旋左好多年?

唔該晒希巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞