『薪火post』BNO 續期資訊(95) BNO 5+1 Home Office 出咗

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
顯示10:23
我都係不過未轉status
15/6 R.moran 剛出洞
29號送好似64已經比人簽收
10號received
大約咁上下
應該唔洗搶心既
既然我都得,你應該都快收到
之前呢度無人講用skynet, 佢fb又咁多劣評先驚乍麻
我6月19 processed今日仲未approved
我都係啱啱收到消息
照計你3日後應該approve
希望係咁
原來SAR父母都睇唔到有冇included child
可能真係要申請一次先知
我6月17 processed今日仲未approved, 諗緊會唔會係因為D文件無寫哂reference number, HMPO難跟D所以慢D
上圖睇吓,有無問佢哋本護照有無included child?申請時寄埋有ref no封email 去囉。
當然
都無乜關係,快慢無路捉。
請教各位巴絲:
7/7 status顯示being printed and sent
15/7 dhl message我係Liverpool 寄出文件
17/7 我係香港收番啲document嘅文件
但到今日都未有dhl 俾我新bno嘅收件message

呢個情況係咪正常?有勞!
你好似miss咗我個point
我嘅意思係: 只要第一次拎身份證嗰陣係主權移交前同埋嗰陣係未夠11歲,咁就算主權移交前已經過咗11歲都冇關係
有問
email只confirm到佢哋有bno同幾時過期
完全冇提及有冇included child資料
你岩, thankyou 巴打
夜幕是無盡
問下大家睇法姐
輕鬆d啦香港人
根本唔會嘥
他日廁所板如果同支国護照睇齊
得返啲戇鳩國家有得免簽
去旅行都有返本護照揸手
仲未計係外國你會遇到乜嘢困難可以有英國領事幫手
And 1 of the following from the last 12 months, that shows your name and address and/or residency:

letter from your employer
medical card
letter from your local council or a government department
voter’s card
visa or residence permit (a colour photocopy will do)
education record for example a school report
immigration documents

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞