我係船員代理,有嘢想講

543 回覆
1869 Like 9 Dislike
PORT HEALTH份來訪船隻檢疫安排摘要基本就有問題..

話ANCHORAGE 放船D CREW一定要直接去機場...其實好多船東俾左DUMMY 機票我地..之後到時話班機CANCEL左....我地又要送佢地去酒店+去入境處做EXTENSION..之後留幾多日都得...
行過船,上左岸
班賓仔無衛生常識架

留個名先
Push
斯里蘭卡就蠢到PK..有次放船拎埋枝魚槍去坐飛機..搞到俾人拉9埋..我都要上庭...印度就成日都想拎著數
公司仲不停book酒店俾d crew, 有d要早幾日黎香港先上得船,佢地又可以自出自入
都唔知啲機票真定假,去灣仔做𨒂期居留都做到死
師兄做乜自爆好似聽過哩單野
依行好窄架姐....唔好爆我出黎就得
5樓依家唔做啦...就咁俾張卡你叫你幾日後返去再做
換船員根本對香港經濟無貢獻,只會不停輸入肺炎。因為無人講,共眾唔知,所以就一路無限比海員經海路,免檢疫入香港。
成個政府都無腦..大船入黎香港做貨你先俾佢換船員咪夠...自己拎黎衰
澳洲一樣 所有航運人員入到酒店唔可以出去

係得香港咁撚on9
跟返以前,黎香港泊碼頭做貨運先比做,因為做貨運真係必須,比佢地換船員都合理呀
因為對上幾個月我都收到好多船話船上面D人有精神問題...
如果有乜事跳海OR HOLD住你隻船唔開...船東都好大件事
就係因為香港冇限制
烏克蘭同俄羅斯一擔擔
因為香港依家真係最方便...限制係最少
港共政府先係令疫情爆發既最大元兇
幫手推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞