我係船員代理,有嘢想講

543 回覆
1869 Like 9 Dislike
酒店真係中咗先帶走
推上報
好似過年嗰段時期,唔封關不特止,仲免費行港珠澳...
細公司先用街車啫
行家都唔想架,邊個叫政府冇限制咁放,你估我地想做架咩
我地公司話大陸port唔比換人(香港船員當外國船員)得大陸船員可以上落但係都好嚴,同埋要揀port黎走
亞洲port基本上冇得換(我公司嘅船少翻香港)新加坡太多要求=好難換
結果得歐洲航線大機會換人,美國都得但係高危地方
班撚樣除咗奶共有乜識?
係囉屌 中環成條街 10個有9個都唔帶
要屌屌政府啦
推到上蘋果
係船到如果唔係發燒之類嘅話真係中左都唔知,一個中就成條船都出事
係port成日同碼頭工人接觸,美國/印尼/越南d工人10個有10個都唔戴口罩上上落落,船淨係派防塵口罩(MIC),同冇戴冇分別
有去南丫島就知成海都係船等入/出境
痴撚線
港大微生物學系講座教授袁國勇早前表示,3月時本港的病毒已出現變種,檢測24個病毒中有18個即75%出現D614G的變種品種,但現時才出現大爆發,因近期市民不戴好口罩的行為多了。本港的病毒株最接近菲律賓的品種,但暫未能確定病毒是由菲律賓傳入。

香港係歐美劣質文化垃圾清死貨場
聽行家講佢啱啱有隻船走咗先發現有個上船既positive
香港輸出病毒
係有
九成確診都係賓仔同呀差
一早已經覺得係機場班第3世界國家難民搞成今日咁
Push
支那仲要靠出口賺外匯, 咁D貨船冇船員點有船幫支那進出口原料同貨物

支那唔畀船員上岸, 咁又搵香港嚟做白水套, D船係香港換咗人後, 再開去支那港口上落貨, 有病毒就香港食晒, 咁支那先可以保持0輸入0感染

用IT術語, 香港變咗支那隔離武漢肺炎嘅sandbox, 真係用到盡
全部都住悅來?
之前全部自出自入,諗下幾多單潛伏係到
仲要六月九號開始放寬船員,六月尾爆,條數自己計到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞