我係船員代理,有嘢想講

543 回覆
1869 Like 9 Dislike
不如你哋2個直接 whatsapp 蘋果爆料
好過等記者睇到 連登 先搜集資料

真相不可被埋藏,為公義,為自由,2020年《蘋果》將繼續堅持揭露真相,只要你敢爆炓,《蘋果》將為你追查到底,還事實於陽光下!若你手中有涉及公眾利益、權貴濫權等資料,請以Signal、Telegram、WhatsApp、Line或電郵方式聯絡《蘋果》調查組,《蘋果》將有專人處理及跟進,內容絕對保密。

Signal / Telegram /
WhatsApp / Line:6829 6520

電郵: investigation@appledaily.com

——————————————

https://hk.appledaily.com/breaking/20200719/SJJB3MWPQJGSM3TZITVUE5V3AA/
【記住63836568】全民爆相爆片!
下一個爆料王就係你
老細又唔駛做,緊係狂接
我同事就醒...早2日去完機場之後即刻話病左...依家我老闆都話要返SHIFT
師兄做帶水?
我都聽過係。
根本d船員嚟到香港做test,結果都未出就可以走人離境。

唔爆就假。
wallem?
做左12年的代理依行真係好難頂...工作時間又長...你放工外國先開工
唔係再得補水我都唔做
梗係要接CREW啦, 我依家都好怕接印度同賓仔
唔係做帶水...不過再行家係帶水入面做高層...所以俾左份NOTICE我地
其實幾好呀
唔死多啲人
地球都遲早因污染問題攬炒
個D SHUTTLE唔坐好過坐啦...成日都等半個鐘一班
6月到依家
中間有段時間班海員直頭係唔駛驗
當中有幾多個隱形病患都唔知
原來係咁

我早兩日聽返黎,帶水入面全部都要去驗有無中招
牽涉到錢銀利益,一定無人理你

樓主好好心,可惜呢度係香港
其實未爆之前, 賓仔船員係最易搞..因為唔會多要求..
白人船員就最9煩
幫推
再推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞