我係船員代理,有嘢想講

543 回覆
1869 Like 9 Dislike
張建宗想同香港人攬炒

話就話唔俾出街,咪又係出左去,利申酒店業
push
樓主你好,我係正研究疫情下有關船業漏洞題目的記者,呢個主題近日引起大眾的關注,所以此為非常有價值的報道,知道樓主係船員代理,所以都想同樓主了解一下船業運作以及疫情下的相關問題。

如果你方便願意透露及多讓公眾知道,以下是我的TG:@abeyji ,十分感謝!!
push
我係正研究疫情下有關船業漏洞題目的記者,因為呢個主題近日引起大眾的關注,而船業運作亦較少人熟悉,如果你方便願意透露及多讓公眾知道,以下是我的TG:@abeyji ,十分感謝!!
最近新加坡一週檢測到三名換班船員確診,並發現船員提供嘅陰性證明造假,海事及港務管理局(MPA)立即宣佈現時只會優先處理新加坡註冊船隻及落班船員
咁即係而家好多船隻已經好難喺新加坡進行船員換班操作

As Singapore, Hong Kong and Malaysia rein in crew change freedoms, calls grow for a crackdown on Filipino manning agencies
https://splash247.com/as-singapore-hong-kong-and-malaysia-rein-in-crew-change-freedoms-calls-grow-for-a-crackdown-on-filipino-manning-agencies/

https://www.mpa.gov.sg/web/portal/home/port-of-singapore/circulars-and-notices/detail/f14f7995-7a12-4c74-8453-59b5bd8cef96
24 July 2020
...With immediate effect, MPA will give priority to applications from Singapore-registered ships and applications for sign-off crew only (i.e. without signing-on new crew).
對人地自己公司船員黎講係好事
有咩問題
佢又唔係全部係晒香港換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞