我係船員代理,有嘢想講

543 回覆
1869 Like 9 Dislike
你問下香港船東協會,班仆街撚屌同政府搞出黎
推比記者睇!
前行家表示支持樓主
有冇工介紹呀唔想搵命搏
陳肇始:豁免檢疫的機組人員
及船員能外出是漏洞
http://news.now.com/home/local/player?newsId=397546&refer=Share

政府明知係漏洞
許樹昌反駁:證據係多名獲豁免檢疫機師海員確診 以往無檢測當然唔知

唯一嘅證據就係(6月尾)貨機機師去完哈薩克、土耳其返香港,喺香港私家醫生確診,再加埋嗰9個貨輪嘅海員,香港入咗寧波,喺寧波即時確診,人哋通知香港,人哋有做咪有證據。」

之後衛生署知道唔對路,就係7月8號開始,幫入境嘅機組人員同埋海員做咗測試,最近已經搵到十幾人真係(確診),菲律賓籍嘅海員同埋唔少機師都確診咗,呢個就係唯一證據。」許樹昌相信,可能的士司機接載過一些海員或者機組人員,然後將病毒散播到社區,而的士司機在佐敦新發茶餐廳交更,涉及新發茶餐廳的感染群組,現時已經有逾40人。

https://www.hkcnews.com/article/32161/%E8%A8%B1%E6%A8%B9%E6%98%8C-%E7%AC%AC%E4%B8%89%E6%B3%A2%E7%96%AB%E6%83%85%E7%88%86%E7%99%BC-%E8%B1%81%E5%85%8D%E6%AA%A2%E7%96%AB%E6%BC%8F%E6%B4%9E-32164/%E8%A8%B1%E6%A8%B9%E6%98%8C
緊係想人地黎香港啦
每帶一次水收幾十萬
佢地真係贏家啦
唔鍾意新加坡(二世祖太遲做)

但新加坡好過晒香港一樣嘢就係佢(新加坡)會搵team專人捉晒啲中蟈病毒感染者(連美國人同俄國人都冇面俾)入晒去新加坡隔離營同新加坡政府指定酒店強制隔離+強制俾隔離費

香港只係支蟈掠奪地+國際劣文化清死貨場(歐美優質文化喺晒台日韓)
班帶水都係搵命搏
比左千幾萬買個牌,唔係唔搏呀
而家仲大賺
中左就累全家
依家唔賺又唔係遲吓無得賺返
直頭自私啦
Push
一班機百幾個船員
根本有心想爆
陰公,你要上船做野,風險仲大
啲船仔全部full booking,點會有時間洗丫
Push
仆街政府,接收哂啲病毒黎香港
唔知d藍絲幾時先明白點解醫護要罷工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞