我係船員代理,有嘢想講

543 回覆
1869 Like 9 Dislike
你偷雞搏佢check唔到你既事,我就一定唔會搏,之前所有係錨地加油既船都覆船東話唔比做crew change
印度菇都唔輸蝕,試過有條差仔sign off, 帶左支電鎗上機添呀,俾人拉左之後問佢知唔知犯法,佢俾個例牌擰頭+up頭俾你睇,吹鳩漲
點解政府唔限制呢啲船員
暫時未收到風話有事,一有事都幾大鑊
停左班帶水
香港真係武肺轉口港
啱啱 check email睇到
廢既,唔係compulsory邊個船東理你
前幾日係機場接個UKR 嘅2/E
以下係我同佢嘅對話(大概意思)
我= 2/E=

: 我聽講香港爆得好勁喎,你身邊有無識人中左?你覺得呢個疫情如何?
: 我身邊無人中呀,雖然傳播得好快,但香港嘅死亡率暫時都係好低嘅
: nonono, 我係問你覺得個病毒係咪真嘅?
: 下????????點解你會覺得係假??
: 我地國家都話好多人中,但從來都唔知邊個中,好多人都覺得係政府嘅陰謀,係假新聞。我好多朋友都話係假架
: 屌你老母你啲朋友on撚9,咪撚信添呀,害死你呀~
: okok~

啲菇on9到咁,你會相信佢地真係有衛生意識?
咪就係囉,仲話同心抗疫?屌佢老母啦
根本存心放毒
希望7婆中招報應
示威係有用 但無人示威
依家唔係放唔放負既問題 係你要接受政府就係放毒想你地死
唯一既解決方法係解決政府 而依家問題係解決唔倒政府
所以你只能自求多福 有機會咪報仇囉
有幾隻船泊左係SOUTHERN UNDEFINED ANCHORAGE
係SOUTH WEST LAMMA 再過D
引入健康碼鋪路
所有RUS 同UKR OR 東歐國家
都覺得D係假同埋D病毒係美國整出黎
上個禮拜 有船員 上4號 8N隻船 中左啦 咩事都冇 叫D工友唔好入生活倉 上下面做野個D 去沖個涼先 再做返野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞