我係船員代理,有嘢想講

543 回覆
1869 Like 9 Dislike
真係痴撚線
其他國家都限制crew change
係得香港仲無掩雞籠咁任佢地轉人
已經有幾架船有人中招
但都落咗地啦
屌你老母!
被問到點解香港口口聲聲話要學新加坡經濟,但新加坡大規模檢測新加坡外勞同新加坡馬來人經驗,同新加坡政府有專人強制捉武漢肺炎患者入去隔離,香港又唔跟,塵笑恥竟然咁答

塵笑恥:
香港情況不能同新加坡比較!
推到傳媒報
船仔佬依家D生意多到FULL晒....
明利個D船仔 ORDER 1個接1個..排到密晒...依家搵隻船出anchorage 慘過做雞
D CREW一上到船仔又除晒口罩...點都唔撚帶返...
其實入南丫南係唔洗帶水..
同埋1次帶水都係皮幾1轉
帶水尋日出左內部文件...想叫全港所有船停CREW CHANGE 3個星期
交手船多撚到仆街,連inner anchorage都逼爆埋
不過南丫果邊落到咁多船?
辛苦晒一定要推爆去!
我屌佢老味啦 之前我同啲朋友 一直諗緊 點解有班旅客可以唔帶手帶自出自入

後來先發現原來係船員根本同旅客冇分別
海事處都放寬限制,比以前多一倍入到黎
香港疫症爆發,政府責無旁貸,完全係政策嘅疏忽睇落亦都係故意嘅.....
船東只認政苦文件,一日政苦唔嗌,都係照黎
我係酒店員工
班船員係超級危險
成班人係酒店門口可以食煙飲酒
仲有我公司有船員確診仲未接走
仲係酒店住緊要搵人送三餐比佢
Cls
push
https://www.mardep.gov.hk/e_files/hk/pub_services/arridepa.html

你入去遠洋船隻搜尋個到打SOUTH
就見到南丫南有幾多隻船.
依家出去基本上30-40隻, 船仔佬都話未試過咁多..

個白痴政府依家重要唔到PORT AND LIGHT DUE....船東又可以慳多幾千到幾皮野入黎做CREW CHANGE
d船要排隊入南丫南,從未試過
依家搞隻船入黎好撚慘....大船排完ANCHORAGE位, 之後又要排船仔
入境處報大船出口又好似驗屍咁....我依2個月基本上連踩+訓公司...
我老闆又唔撚閘D生意....等攬炒
信政府,唔怕
碼頭收緊都正常, 不過上次6號橋都唔俾行入去..要渣車入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞