澳洲留學生討論區(7)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
有冇人報ANU master,知唔知scholarship易唔易批

bachelor gpa 3.1 ,master想讀IT類

另外University of Wollongong 已經offer左7折,但諗緊如果ANU有scholarship既話都想考慮下
係咪好高gpa先得
我見佢有個50%off...

巴打有冇scholarship
University of Wollongong都係自動批,所以我先search係咪其他u都係咁
跟住就發現anu 都有,不過6個quota
岩岩check email
原來我個科
返左香港上唔到face to face既人
要defer一年
Wollongong 有offer 呀,不過我睇緊有冇其他option姐
Ching你咩科?
但係見到Wollongong香港人第一時間唔係會諗起CCCU咩ANU間U本身個級數都高好多wor
UG黎講Wollongong會即刻聯繫到香港CCCU,個感覺頗差ANU睇排名睇知名度好似都高好多咁
但如果諗住留果邊搵工係咪冇呢個問題

ANU如果冇scholarship既話就太貴
應該係睇邊行掛
Computer Science
稀缺人才黎講應該冇問題 掛問下其他專業d嘅好
稀缺人才黎講應該冇問題 掛問下其他專業d嘅好
定報埋ANU睇下批唔批scholarship再算
都係幾百蚊
都係讀social science 嘅科
有無unimelb group chat?
你ug?
Unsw
君不見UQ個course仲衰澳洲d U真係全靠中國俾錢佢咁希望會學校立場會跟住個政治風向轉到冇咁奶共啦
https://lihkg.com/thread/2141510/page/1
[整合] 中大湯宿傳銷狗

幫手推,要推到傳銷狗仆街
想過去讀mls master +1
我睇啲就業報告話mls 已經飽和左,得一半人揾到工。係唔係真㗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞