澳洲留學生討論區(7)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
大學對大學double degree係咪即係理應收曬CoE先啱ga
CoE好快批,你email問下?不過到時唔知開關未
今日update咗資訊,睇落似開俾學生先
https://covid19.homeaffairs.gov.au/student-visa
我係6月中申請defer到2/2021入學,學校一星期都出左CoE,但agent唔記得俾我,最後7月中先知原來出左CoE係俾留學生先就好了
澳洲物理治療邊間好啲(best 5 25以下)
UniSa,UNSW,Monash,curtin
其實我覺得就差唔多
好睇你想去邊個地方到做
但係大城市啲醫院好似好難入去做
都係 所以入之前check下邊d地方容易入醫院做
8大實際排名冇乜意義 因為local當係同一個level
搭單問
brisbane/queensland嗰邊難唔難留低搵physio工?
有無人報左unsw postgrad 2021 sem 1 entry
發覺個school完全唔回d enquiry
揾工黎講邊間都冇所謂,最緊要有牌就得
但我所知,有啲好出名既physio係Curtin同UniSa出身/教書(eg. Lorimer Moseley, Peter O'Sullivan)
雖然ranking唔係最重要 但uwa environmental sci真係幾出名
所有嘢都等收到CoE先
事關我係浸大學生,個school同UQ HASS合作,今年第一年送幾個學生過去double degree,7月confirm咗offer,至今都未有CoE出俾我地,所以先想問下其他過UQ嘅學生有CoE未。
印象中CoE 要submit enrolment acceptance + payment agreement先會出 你做咗未?
呢d理論上全部都係浸大出面搞,我地簽咗張letter of undertake,accept咗佢個offer,學費交返UGC學費俾浸大,其他都係學院補。所以應該呢d都唔洗我地做(?),問咗幾次學院都話coordinate緊,成件事好尷尬,唔知幾時先有回音
你呢個situation好似唔可以同正常entry 去比 coordinate緊係咪2間U未傾掂
未傾掂就好L麻煩啦,今年又疫情又係第一年開呢個programme
Unsw邊度有物理治療
同問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞